Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Kunstmatige alvleesklier is Nationaal Icoon

Wij feliciteren Robin Koops met de benoeming tot Nationaal Icoon door de Rijksoverheid! Dit is op maandag 23 september bekend gemaakt tijdens de tv-uitzending van De Wereld Draait Door.

Kunstmatige alvleesklier is Nationaal Icoon

De kunstmatige alvleesklier die Robin Koops ontwikkelt, regelt de insulinetoediening en glucoseregulatie voor mensen met diabetes type 1 helemaal zelfstandig. Dit is zo’n bijzondere uitvinding dat we eerder al meldden dat deze uitvinding genomineerd was. Nu is hij een van de drie winnaars!

Wij zijn erg blij met deze benoeming. Het is een enorme stimulans voor ons om verder te werken en de kunstalvleesklier zo snel mogelijk beschikbaar te maken voor diabetespatiënten

Robin Koops, Inreda

Wat betekent het om een Nationaal Icoon te zijn?

Het kabinet helpt de drie Nationale Iconen de komende drie jaar om hun ambities waar te maken. Zo krijgt het bedrijf van Robin Koops Minister Bijleveld als eigen ambassadeur. Deze benoeming biedt toegang tot een groot netwerk in binnen- en buitenland, helpt bij het vinden van financiering en nieuwe partners, en geeft ondersteuning vanuit de overheid.

DVN komt nu al op voor toekomst

DVN strijdt al bij de Rondetafel Diabeteszorg om deze kansrijke innovatie straks vergoed te laten worden, zodra deze op de markt komt.

Lees ook

Terug naar het overzicht

Theme picker

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen