diabeteszorg

Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Kamervragen over rijbewijsprocedures

DVN strijdt al jaren tegen trage, ingewikkelde en dure procedures bij het verlengen van het rijbewijs. Met succes! Vorige week werden er Kamervragen over gesteld aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Kamervragen over rijbewijsprocedures

DVN zet zich dagelijks met volle energie in om je belangen te behartigen, waar en wanneer dat nodig is. Onnodige gezondheidsverklaringen, overbodige onderzoeken, nietszeggende keuringen, extreem lange wachttijden; ze zijn mensen met diabetes al jaren een doorn in het oog.

Kamervragen

De belangenbehartigers van DVN nemen deze klachten serieus en strijden tegen de ingewikkelde procedures van het CBR. Vorige week zijn er op aangeven van DVN door diverse politieke partijen Kamervragen over gesteld aan Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat.

De vragen gingen over keuringseisen, de kwaliteit van CBR keuringen, overbodige handelingen, het gebruik van hulpmiddelen (sensor) en de kosten die de hele procedure met zich mee brengt. Ook drongen alle partijen aan op een snellere afhandeling van de wachttijden die bij het CBR zijn ontstaan.

Lees meer

Lees meer over wat wij doen in ons dossier ‘Rijbewijs en het CBR’

Terug naar het overzicht

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen