diabeteszorg

Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Internationale bijwerkingenweek voor veiliger medicijngebruik

Vandaag start de bijwerkingenweek, een jaarlijkse bewustwordingscampagne door medicijnautoriteit CBG en Bijwerkingencentrum Lareb. Heb je last van een (vermoedelijke) bijwerking door je medicijnen? Meld het en draag bij aan een veiliger medicijngebruik.  

Internationale bijwerkingenweek voor veiliger medicijngebruik

De bedoeling van deze campagneweek (25 tot 29 november 2019) is medicijngebruikers én zorgverleners bewust te maken van het belang van het melden van bijwerkingen, zeker als iemand meerdere medicijnen tegelijk gebruikt. Met deze meldingen ontstaat een completer beeld van de veiligheid van medicijnen.

De internationale bijwerkingenweek is een initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.  Medicijnautoriteit CBG en Bijwerkingencentrum Lareb doen mee voor Nederland.

Medicijngebruik in Nederland

Bijna iedereen in Nederland gebruikt wel eens een medicijn. En zo’n 65% van de Nederlanders gebruikt wel eens een medicijn op recept. Ook het gebruik van meerdere medicijnen komt vaak voor: ruim een kwart van de mensen in ons land gebruikt meer dan 5 medicijnen tegelijk. Vaak zijn dit mensen met een chronische aandoening zoals diabetes en hart- en vaatziekten.

Melden heeft zin, ook al staat de bijwerking in de bijsluiter.

Meld je bijwerkingen

Gebruik je medicatie voor je diabetes en/of een andere aandoening en ervaar je daardoor klachten? Dan is het belangrijk deze te melden! Hiermee help je niet alleen jezelf maar ook anderen. Draag bij aan veiliger medicijngebruik. Meld je bijwerking via www.mijnbijwerking.nl.

Campagneweek 2019

Volg de campagne via de social media-kanalen van Lareb (Facebook en LinkedIn) en het CBG (Facebook, LinkedIn en Twitter).

 

Terug naar het overzicht

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen