21 november 2018 | Type 1 | Type 2 | Verzekeren

Houd je diabeteszorg betaalbaar: bekijk en vergelijk zorgverzekeringen

Je gezondheid is onbetaalbaar. Daarom is het belangrijk dat je je zorg goed verzekert. Maar wat vinden mensen met diabetes belangrijk als het gaat om het verzekeren van zorg? Diabetesvereniging Nederland (DVN) peilde in samenwerking met Independer (zomer 2018) de mening van mensen over hun zorgverzekering.

 

Een terugkoppeling van de belangrijkste uitkomsten van 513 respondenten. Hoe ben je verzekerd? Waar maak je gebruik van? Ben je bereid over te stappen? Dit zijn drie voorbeelden van vragen die we stelden.  

Specifieke diabeteswensen

Mensen met diabetes vinden de vergoeding van respectievelijk medicijnen, prikspullen, ziekenhuiszorg en fysiotherapie belangrijk. Aanvullende verzekeringen worden dan ook met name voor  deze zaken afgesloten. 85% van de respondenten is aanvullend verzekerd. Ook specifieke diabeteswensen als de vergoeding van diëtist, pedicure en beweegmogelijkheden zijn redenen om een aanvullende verzekering af te sluiten. Mensen kiezen heel bewust voor een aanvullende verzekering. Toch zegt 45% van deze groep dat ze soms nog zelf voor zorg moet betalen, omdat deze niet verzekerd is.

DVN vindt dit een zorgelijke situatie. Daarom blijven we ons inzetten voor een zo volledig mogelijke vergoeding van diabetes gerelateerde zorg vanuit de aanvullende verzekering. De resultaten van dit onderzoek nemen we mee in onze gesprekken met de zorgverzekeraars.

Wel of niet overstappen

De meeste mensen blijven trouw aan hun eigen zorgverzekeraar. Bijna 64% van de ondervraagden is nooit overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Ruim driekwart (76%) geeft aan een overstap te overwegen als de premie lager is en ze zeker zijn van dezelfde zorg (72%) en dezelfde hulpmiddelen leverancier (60%). Redenen om over te stappen zijn: de hoogte van de premie, aanbod aanvullende verzekering en de dienstverlening van de zorgverzekeraar.

Overstappen loont

DVN heeft een mooi aanbod aan collectieve zorgverzekeringen bij OHRA, VGZ en Zilveren Kruis die aansluiten op de diabeteswensen die uit de enquête naar voren komen. Het is zeker de moeite van het vergelijken met je huidige verzekering waard. Bekijk of je met onze collectieven dezelfde zorgverlener of leverancier kunt behouden via OHRA, VGZ of Zilveren Kruis.

Lees meer over korting op premie's en andere aantrekkelijke voorwaarden.