Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Help mee met de implanteerbare insulinepomp

Na bijna twee jaar hebben de circa 70 mensen met diabetes type 1 die afhankelijk zijn van een implanteerbare pomp eindelijk zicht op een vernieuwde pomp. Een groep Nederlandse pioniers en patiënten is al een heel eind met het ontwikkelen van de pomp die levens kan redden. Help mee met de snelle ontwikkeling van deze pomp.

Help mee met de implanteerbare insulinepomp

De bestaande pomp (en onderdelen daarvoor) wordt niet meer gemaakt. Op dit moment is de vernieuwde pomp nog niet beschikbaar. Komt deze pomp er niet op tijd, dan rest de gebruikers in de meeste gevallen een ziekenhuisopname of complexe thuiszorg. Dus: de tijd dringt.

Voor de volgende stap in een snelle ontwikkeling van de pomp is veel geld nodig. Om dit zo bij elkaar te krijgen is er een campagne gestart in samenwerking met Stichting vrienden van de inwendige pomp.

Help mee!

Je kunt de ontwikkeling van de implanteerbare pomp op de volgende manier steunen

Van levensbelang

“Een implanteerbare pomp wordt gebruikt bij insuline afhankelijke mensen met diabetes type 1. Dit is nodig omdat de normale toediening van insuline via spuiten bij deze mensen niet werkt omdat ze  allergisch zijn voor insuline of omdat de insuline niet goed wordt opgenomen. Voor hen is de pomp letterlijk van levensbelang.

DVN wil niets liever dan dat het bedrijf IPaDiC de pomp snel ontwikkeld zodat deze op korte termijn beschikbaar komt”, aldus DVN-belangenbehartiger Carin Koning.

Stel je eens voor dat je niet eens meer je huis uit kunt. Dat is toch geen leven? De nieuwe inwendige pomp geeft een grote groep mensen met diabetes hun leven terug.

Op naar de volgende fase

Als het lukt om de fondsen voor de volgende ontwikkelingsfase in de ontwikkeling op tijd bij elkaar te brengen, dan komt de insulinepomp weer een concrete stap dichterbij. Elize van Ballegooie (campagneleider): “We moeten nu álle zeilen bijzetten om de pomp verder te kunnen testen. Het is belangrijk dat de vernieuwde implanteerbare pomp op tijd beschikbaar komt. Dat kan écht levens gaan redden.”

Lees meer

Terug naar het overzicht

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen