9 november 2018 | Type 1 | Type 2 | Behandeling

Help de dokter met een goed gesprek

Ga je naar de dokter? Een goed gesprek is nodig om samen te kiezen voor een behandeling die bij jou past. Bedenk thuis wat je wilt vragen en wat je wilt zeggen. Praat over je wensen, angsten en zorgen. Help de behandelaar om jou te helpen!

 

Omdat een goed gesprek de basis vormt  voor een de behandeling van jouw diabetes, steunt Diabetesvereniging Nederland (DVN) initiatieven die bijdragen aan een goed gesprek met je behandelaar. Op de website begineengoedgesprek.nl staan tips waarmee jij je kunt voorbereiden op het gesprek met je dokter.

Tips en filmpjes

Op begineengoedgesprek.nl lees je bijvoorbeeld welke 3 goede vragen  je kunt stellen om de informatie te krijgen de je nodig hebt. Je ziet ook welke websites je kunt gebruiken als je meer wilt weten over je klachten. Zo staan er op begineengoedgesprek.nl nog meer handige tips én filmpjes van mensen die ontdekten waarom een goed gesprek met de dokter zo belangrijk is.

Laat je wensen horen in de spreekkamer

De website begineengoedgesprek.nl maakt deel uit van de campagne ‘Help de dokter met een goed gesprek’. Deze campagne nodigt patiënten in het algemeen, en dus ook alle mensen met diabetes, uit van je te laten horen in de spreekkamer. Jouw wensen en de manier hoe jij je diabetes beleeft zijn belangrijk en hebben zeker effect op de keuze van de behandeling. Diabetesvereniging Nederland (DVN) heeft als een van de patiëntenverenigingen meegedraaid in de projectgroep*. DVN was ook betrokken bij de ontwikkeling van 3goedevragen.nl

 

‘Help de dokter met een goed gesprek’ is een initiatief binnen de campagne ‘Betere zorg begint met een goed gesprek’. Initiatiefnemers zijn InEen, het Nederlands Huisartsen Genootschap, de Landelijke Huisartsen Vereniging, Patiëntenfederatie Nederland en Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland.

Lees ook

‘Samen beslissen: 5 tips hoe je dat doet’