diabeteszorg

Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Gezond eten bij diabetes: ga vaker naar de diëtist

Een glaasje alcohol per dag, een gebakje bij de koffie of een maaltijd met aardappelen. Weet wat je eet. Met gezond eten en drinken bij diabetes, voorkom of beperk je gezondheidsrisico’s. Daarom tipt Diabetesvereniging Nederland (DVN): ga vaker naar de diëtist (en dit is wat wij doen om dat voor elkaar te krijgen).

Gezond eten bij diabetes: ga vaker naar de diëtist

Goede voeding kan allerlei risico’s beperken voor mensen met diabetes. DVN-beleidsadviseur Eglantine Barents adviseert om alle hulp aan te pakken die je kunt krijgen. “Gebruik de ervaring en expertise van een diëtist of een programma als ‘Keer diabetes om’. Met hulp wordt dat wat uit een boekje komt, concreter.”

Hulp bij gezond eten wordt vergoed

De diëtist wordt vergoed uit het budget dat de huisarts heeft voor jouw diabetes. Toch verwijzen zij maar mondjesmaat door, blijkt uit ons onderzoek onder mensen met diabetes type 2. Mensen die wél naar de diëtist gaan, kunnen dat maar één of twee keer doen. Dat heeft te maken met afspraken tussen de huisartsenzorggroep en diëtisten. Eglantine Barents (DVN): “Er moet veel meer bewustwording over de voordelen van voeding komen.”

Wat DVN voor jou doet

Gezonde voeding is belangrijk voor mensen met diabetes. DVN wil dat huisartsen vaker doorverwijzen naar de diëtist. Daarom delen we de uitkomsten van ons onderzoek met huisartsen en organiseren expertmeetings.

Lees verder

Terug naar het overzicht

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen