Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Geldigheid rijbewijs verlengd

De Europese Commissie heeft besloten om de geldigheid van alle EU-rijbewijzen, die in de periode van 1 februari tot en met 31 augustus 2020 verlopen, met zeven maanden te verlengen. Dat schrijft minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Geldigheid rijbewijs verlengd

Door de maatregelen tegen het coronavirus kunnen sommige mensen niet voldoen aan de eisen voor het verlengen van het rijbewijs. Bestuurders van wie het rijbewijs verloopt of verlopen is tussen 1 februari 2020 en 1 september 2020 kunnen zeven maanden blijven doorrijden binnen Europa met hun verlopen rijbewijs. Die zeven maanden gaan in vanaf de dag dat het rijbewijs verloopt.

Deze Europese regeling geldt voor alle rijbewijzen. Dus ook voor rijbewijzen die bijvoorbeeld vanwege een medische aandoening maar drie of één jaar geldig zijn. De nieuwe maatregel geldt niet voor rijbewijzen die zijn ingevorderd of geschorst, bijvoorbeeld vanwege een ernstige verkeersovertreding of alcoholgebruik in het verkeer.

75 jaar of ouder?

Belangrijk om te weten is dat de Europese coulance de Nederlandse regeling overtreft. Een deel van de bestuurders van 75 jaar of ouder die een tijdelijke verlenging van het rijbewijs hebben (de AmvB regeling), kunnen door dit Europese besluit ook in de EU rijden. Dit geldt voor mensen van wie het rijbewijs tussen 1 februari 2020 en 31 augustus 2020 verlopen is of verloopt. Zij kunnen tot 7 maanden na verloopdatum rijbewijs binnen Europa blijven rijden.

Terug naar het overzicht

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen