diabeteszorg

Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

FSL vergoed krijgen? Neem geen risico

Sinds de kosten voor de FreeStyle Libre (FSL) gedeclareerd kunnen worden, vragen veel mensen met diabetes een vergoeding aan bij hun zorgverzekeraar. Helaas komt niet iedereen hiervoor in aanmerking. Diabetesvereniging Nederland (DVN) is bang dat mensen met hun gezondheid gaan spelen om alsnog de FSL vergoed te krijgen.

FSL vergoed krijgen? Neem geen risico

Wie kunnen de FSL declareren?

In ons nieuwsbericht over het declareren van de FSL beschreven we 4 groepen mensen die voor vergoeding in aanmerking komen. Je kunt je kosten alleen declareren als je binnen één van deze 4 groepen valt. Voldoe je niet aan deze voorwaarden? Dan kun je de kosten helaas niet declareren. 

Spelen met gezondheid

Aan alle reacties via social media, e-mail en telefoon op ons eerdere nieuwsbericht merken we dat veel mensen verontwaardigd zijn omdat zij buiten de 4 groepen vallen en dus niet in aanmerking komen voor een vergoeding.

We horen dat er jongvolwassenen zijn die expres hoge HbA1c-waarden creëren omdat ze anders de FSL niet vergoed krijgen én anderen aanmoedigen hetzelfde te doen. Zelfs als dit gezondheidsrisico’s met zich mee brengt. 

DVN raadt dit uiteraard absoluut af! Ons advies: speel niet met je gezondheid en vul het aanvraagformulier samen met je zorgverlener naar waarheid in.

Voor iedereen

DVN zet zich in om de FSL voor iedereen vergoed te krijgen. We zijn met verschillende partijen in gesprek om de voorwaarden voor het declareren van de FSL uit te breiden. Zo hopen we het aantal mensen die risico’s neemt voor het krijgen van een vergoeding terug te dringen. Zodra hier meer over bekend is, berichten wij hierover op onze website.

Lees ook

Terug naar het overzicht

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen