diabeteszorg

Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

FreeStyle Libre readers vertraagd geleverd

Abbott heeft laten weten dat de levering van de readers van de FreeStyle Libre (FSL) is vertraagd. Er zijn wel genoeg sensoren op voorraad, maar niet genoeg readers. Niet iedereen lijkt op de hoogte te zijn van de mogelijkheid om dan de app te installeren op je mobiele telefoon.

FreeStyle Libre readers vertraagd geleverd

We krijgen berichten dat er wordt verteld dat voor de eerste keer gebruik van de FreeStyle Libre altijd een reader nodig is, voordat je de app op je mobiele telefoon kunt gebruiken. Of dat de mogelijkheid om je telefoon te gebruiken als manier om de sensor af te lezen, helemaal niet wordt vermeld. Zodat je als nieuwe gebruiker dan maar moet wachten totdat er een reader beschikbaar komt. Dat hoeft dus niet altijd!

Mobiel

Je kunt prima gebruikmaken van de app als je een smartphone hebt met: 

  • besturingssysteem Android 5.0 (Lollipop) of hoger en een Near-Field Communication (NFC)-functie
  • besturingsysteem iOS 11 of hoger (vanaf Iphone 7)

Meer informatie over de app vind je hier. 

Gegevens delen

Wil je de resultaten van je metingen uitwisselen met je zorgverlener? Dan kan dit met LibreView. Hoe je dat doet lees je op deze pagina en bij de veelgestelde vragen (faq).

Wanneer opgelost?

Het is nog even afwachten wanneer de vertraging in de levering is opgelost. De eerste leveringen van FSL-readers vinden vanaf volgende week plaats.

Verwarrend

Nu de FreeStyle Libre voor meer mensen wordt vergoed, merken we dat de aanvraagprocedure van het flash glucose monitoring (FGM) systeem verwarrend is. Er wordt hard gewerkt om het proces van aanvraag door de zorgverlener tot levering aan FGM-gebruikers zo snel mogelijk voor iedereen duidelijk en eenduidig te krijgen. Zodat dit overal op dezelfde manier wordt aangepakt.

Enkele voorbeelden:

  • Mensen met diabetes die in een zorginstelling verblijven (verpleeghuis, justitieel en/of psychiatrie) ondervinden momenteel problemen bij de aanvraag van de FGM. 
  • De invulling van de educatie voor het gebruik van de FGM is nog te onduidelijk. Een certificaat behalen via e-learning is niet vereist.

Praat mee

Wil je ervaringen uitwisselen over diabeteshulpmiddelen zoals de FSL? Of een andere vraag stellen? Praat mee op ons DiabetesTrefpunt.

Terug naar het overzicht

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen