Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Edith Mulder nieuwe directeur DVN

Mr. drs. E.H. (Edith) Mulder (53) is met ingang van 1 augustus 2020 benoemd als directeur van Diabetesvereniging Nederland. Zij volgt interim-directeur Dedan Schmidt op.

Edith Mulder nieuwe directeur DVN

Edith Mulder werkt sinds 2014 als directeur-bestuurder bij het Oogfonds, waar ze verantwoordelijk was voor de ontwikkeling en implementatie van de strategieontwikkeling en de organisatie. Voor die tijd vervulde ze verschillende directie- en managementfuncties, in diverse ziekenhuizen en bij de Maag Lever Darm Stichting.

Sterke positie

Diabetesvereniging Nederland (DVN) heeft in de afgelopen periode onder leiding van interim-directeur Dedan Schmidt gewerkt aan een nieuwe focusstrategie. Begin 2020 is ook de organisatie hierop ingericht. Het bestuur van DVN is blij met Edith Mulder iemand gevonden te hebben die het stokje van Dedan Schmidt kan overnemen. Voorzitter Bob Haitsma: ‘Er ligt een stevige basis. Gezien haar uitgebreide ervaring en netwerk zijn wij ervan overtuigd dat Edith de sterke positie van Diabetesvereniging Nederland verder zal uitbouwen, lokaal, regionaal en landelijk. Wij verheugen ons op de samenwerking.’

Edith Mulder over haar nieuwe functie: ‘Ik kijk ernaar uit om me, samen met het bestuur, vrijwilligers, medewerkers en leden, in te zetten voor de verdere ontwikkeling van Diabetesvereniging Nederland. Een sterke patiëntenvereniging is van groot belang om de belangen van mensen met diabetes te behartigen en hun positie te versterken. Op die manier kunnen we ervaringsdeskundigheid de stem in zorg en maatschappij geven die essentieel is.’

Over Diabetesvereniging Nederland

Diabetesvereniging Nederland komt op voor de belangen van alle mensen met diabetes. Goede diabeteszorg, voluit leven met diabetes en het versterken van de positie van mensen met diabetes, daar zetten wij ons al 75 jaar voor in.

Informatie voor de pers

Fotocredits: Saskia Barth.

Terug naar het overzicht

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen