diabeteszorg

Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

DVN gaat voor vergoeding van combinatie FGM en insulinepomp 670G

Sinds december 2019 wordt de FGM, na een intensieve lobby van DVN, breed vergoed. In combinatie met een specifieke pomp is er echter geen recht op vergoeding. DVN vindt dit onrechtvaardig en maakt zich hier hard voor.

DVN gaat voor vergoeding van combinatie FGM en insulinepomp 670G

Diabetesvereniging Nederland vindt dat hulpmiddelen vergoed moeten worden voor iedereen met diabetes die dat nodig heeft. Dat geldt voor insulinepompen en sensoren. Beide hulpmiddelen stellen mensen met diabetes in staat om zelf hun diabetes beter te managen. Ze realiseren betere bloedglucosewaardes, leiden een prettiger leven en voorkomen diabetescomplicaties in de toekomst.

Geen vergoeding voor combinatie

De vergoeding voor insulinepompen bestond al. Een bredere vergoeding voor een specifiek type glucosesensor (FGM) is er, mede door de intensieve lobby van de DVN, sinds afgelopen december. DVN vindt het verbazingwekkend dat de combinatie van een specifieke pomp (en in de nabije toekomst meerdere pompen) en de FGM geen aanspraak op vergoeding geeft.

Voorbeeld klachtenbrief

Jos, lid van DVN, ondervond dit probleem en sprak met DVN, zorgverzekeraars, Zorginstituut Nederland, sensorvergoeding.nl en andere partijen. Naar aanleiding van deze gesprekken, schreef hij een brief met zijn bevindingen waarmee het hem lukte om de FGM vergoed te krijgen bij zijn verzekeraar. Ook schreef hij een voorbeeld klachtenbrief, die hij heeft gebruikt om het probleem aan te kaarten bij zijn zorgverzekeraar. Hij hoopt zo anderen te helpen die tegen hetzelfde probleem aanlopen.

Wat doet DVN?

Op verschillende manieren hebben wij in onze overleggen met relevante partijen de vergoeding van de FGM in combinatie met een pomp naar voren gebracht. We leggen ons er als vertegenwoordiger van onze leden, mensen met diabetes, niet bij neer en blijven eraan werken. De ingezonden brief van Jos onderschrijven wij dan ook van harte.

Heb je zelf problemen met vergoedingen? Als lid van DVN kunnen we je helpen om jouw belangen te behartigen.

Terug naar het overzicht

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen