Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Doneer diabetesmaterialen aan Sri Lanka

In Sri Lanka worden diabeteshulpmiddelen niet vergoed. Arme kinderen met diabetes hebben dus ernstige tekorten en hebben het daar zwaar.

Doneer diabetesmaterialen aan Sri Lanka

Sri Lankaanse kinderen hebben geen eigen bloedglucosemeter, hergebruiken naaldjes en 4/5 mm naaldjes zijn daar niet verkrijgbaar. Daarom zamelen de medewerkers van DeKinderkliniek in Nederland materialen in om ze naar dit ontwikkelingsland te brengen. Eind mei gaan ze weer helpen. Help je mee?

Les en spullen

Een kinderarts en een psycholoog gaan samen met initiatiefneemster Ineke Bosch (physician assistent) naar Sri Lanka. Twee keer per jaar gaan collega’s uit verschillende disciplines, in hun eigen vrije tijd naar dit ontwikkelingsland toe.

Ze geven daar educatie aan kinderen met diabetes en aan de artsen van de ziekenhuizen. Zij hopen met koffers gevuld met materialen naar Sri Lanka af te reizen, zodat veel Sri Lankaanse kinderen de broodnodige diabeteshulpmiddelen krijgen. Zo kunnen de Sri Lankaanse kinderen en hun ouders de diabetes beter managen en genieten van het kind zijn.

Doneer je restanten

Heb je spullen over, omdat je van therapie bent veranderd? Help dan de kinderen met diabetes in Sri Lanka overleven! Let op: het is niet de bedoeling dat je extra hulpmiddelen bestelt om te kunnen doneren. We roepen nadrukkelijk op om alleen spullen die je niet meer nodig hebt weg te geven.

Dus ben je van pen naar pomp overgestapt? Of heb je door leefstijlverandering je type 2 weten om te keren? Liggen er ongebruikte materialen in je kast? Help dan mee!

Welke hulpmiddelen?

De volgende materialen kunnen ze goed gebruiken:

  • 4-5 mm naaldjes
  • Insulinepennen
  • Lancetjes
  • Glucosemeters met bijbehorende strips

Het is belangrijk dat de materialen ten minste houdbaar zijn tot eind november 2019.

Waar mag het naar toe?

De materialen mag je opsturen of afgeven bij:
DeKinderkliniek
t.a.v. Sri Lanka project
Hospitaaldreef 29
1315RC Almere

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Warm hart

Wij dragen DeKinderkliniek een warm hart toe. Onze samenwerking gaat terug sinds 2013, toen we meewerkten aan het Groot Diabetesboek. Ook organiseren zij regelmatig activiteiten voor kinderen waar ook onze SugarKids aan meedoen.

Terug naar het overzicht

Theme picker

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen