diabeteszorg

Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Diabetes Fonds en DVN werken aan één organisatie

We gaan de krachten bundelen om meer te bereiken voor mensen met diabetes.

Diabetes Fonds en DVN werken aan één organisatie

Steeds meer Nederlanders krijgen diabetes, bovenop het aantal van 1,2 miljoen dat het nu al heeft. Daarom willen het Diabetes Fonds en Diabetesvereniging Nederland de krachten bundelen. Want samen doen en bereiken we nog meer.

Wie doet wat?

Het Diabetes Fonds wil Nederland gezonder maken en diabetes genezen door het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen, genezing en complicaties van diabetes. Ook zorgt het Fonds ervoor dat nieuwe kennis sneller bij de patiënt terecht komt.

Diabetesvereniging Nederland verbindt mensen met diabetes en behartigt hun belangen. De vereniging zet zich in voor gelijke behandeling door werkgevers en (overheids)instanties, betaalbare en goede verzekeringen, vergoedingen en hulpmiddelen. De vereniging ondersteunt mensen in het dagelijks leven met diabetes.

Samen meer impact

Beide organisaties zien veel voordelen in een vergaande samenwerking. We onderzoeken hoe we als één organisatie maatschappelijk meer kunnen bereiken en meer impact kunnen hebben. Daarbij denken we ook aan manieren om de gezondheid te verbeteren, of juist zo goed mogelijk te houden. Zo willen we samen nog meer verschil kunnen maken voor mensen met diabetes.

Plannen

In de komende periode werken het Diabetes Fonds en Diabetesvereniging Nederland aan plannen voor deze samenwerking. Dat gebeurt zo snel als het kan, zo zorgvuldig als het moet en met oog voor de belangen van mensen met diabetes en hun omgeving.

Terug naar het overzicht

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen