diabeteszorg

Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

De premies voor 2021 zijn bekend. Stap jij over?

De premies voor 2021 zijn bekend. Stap jij over?

Zorgverzekering met oog voor diabetes

De premies van de zorgverzekeringen voor 2021 zijn bekend. Blijf je bij je huidige zorgverzekeraar of ga je toch vergelijken? DVN biedt collectieve zorgverzekeringen bij zorgverzekeraars waar we invloed hebben op de inkoop van de zorg voor mensen met diabetes. Zo verbeteren we samen de kwaliteit van diabeteszorg.

Gezamenlijke aanpak diabeteszorg

DVN werkt samen met zorgverzekeraars omdat diabeteszorg een gezamenlijke aanpak vergt. Samen geven we invulling aan de beste passende zorg voor ieder mens met diabetes, waarbij we ons hard maken voor vergoedingen. Daarnaast ontstaan gezamenlijke initiatieven als inzet van DVN nascholingen om verzekerden beter te ondersteunen bij hun dagelijks leven. Wij toetsen de verschillende zorgverzekeringen met de pijlers waar DVN voor staat: goede zorg, zelfmanagement en meedoen.

De zorg en vergoedingen in de basisverzekering zijn bij iedere zorgverzekeraar gelijk omdat dit wettelijk is bepaald. De zorg die wordt aangeboden in de aanvullende verzekeringen maakt het verschil. Daarom hebben we de vergoedingen van de verschillende zorgverzekeraarsvoor je op een rij gezet.  

Veranderingen voor 2021

Komend jaar zijn er veranderingen in de vergoeding voor mensen met diabetes. Hulpmiddelen die vanuit het ziekenhuis werden vergoed, gaan nu naar het hulpmiddelenbudget welke valt onder de basisverzekering. Dit heeft effecten voor met name sensoren voor RTCGM. Daarnaast voeren nu meer zorgverzekeraars een preferentiebeleid op meerdere insulines. Dit zou een reden kunnen zijn om over te stappen. Ook het verschillende aanbod in gecombineerde leefstijlinterventies kunnen een beslisreden zijn voor mensen met type 2 DM om over te stappen.

Let op: 31 december 2020 is de laatste dag om je huidige zorgverzekering op te zeggen. Een nieuwe zorgverzekering afsluiten kan tot 31 januari 2020!

Meer weten?

  • Nog vragen over onze collectieve verzekeringen? Bekijk de veel gestelde vragen of neem contact op met ons Klantcontactcentrum per mail of telefonisch via 033 - 463 05 66.
  • Heb jij net als Diabetesvereniging Nederland ook hart voor diabetes? Lees meer!
Terug naar het overzicht

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen