diabeteszorg

Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

CBR verklaart lange wachttijd bij medische beoordeling

Moet jij ook zo lang wachten op de goedkeuring van je Gezondheidsverklaring voor het verlengen van je rijbewijs? Het CBR komt vandaag met een verklaring waarom de doorlooptijd bij de medische beoordeling, voor onder andere mensen met diabetes, zo lang is.

CBR verklaart lange wachttijd bij medische beoordeling

De lange doorlooptijden bij de medische beoordeling door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) zijn al tijden een grote bron van ergernis voor mensen met diabetes.

Frustratie

Ruim op tijd beginnen met het aanvragen en indienen van je Gezondheidsverklaring en toch nog een tijd zonder geldig rijbewijs zitten omdat het CBR te traag reageert is een van de frustraties.

Maar ook zijn er mensen met diabetes die goedgekeurd worden bij een medische keuring, maar vervolgens ellenlang moeten wachten op de beoordeling door het CBR. Telefonisch is het CBR slecht te bereiken en op mail wordt ook vaak pas laat gereageerd...

Uitleg CBR

In een duidelijk filmpje en een infografic over lange doorlooptijden bij medische beoordeling CBR legt het CBR uit wat er aan de hand is, waardoor de vertraging veroorzaakt wordt en welke maatregelen genomen (gaan) worden.

Lees meer

Meer informatie over het verlengen van je rijbewijs vind je op onze pagina over autorijden.

Terug naar het overzicht

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen