5 juli 2018 | Type 1 | Type 2 | Autorijden

CBR verbetert communicatie beslissingen

Het CBR belooft dat de communicatie over beslissingen van het CBR op zeer korte termijn verbetert. Mensen met diabetes krijgen dan heldere uitleg over de reden achter de beslissing.

 

De communicatie over de beslissingen van het CBR is al jaren onduidelijk. De reden waarom je een rijtest of extra oogcontrole moet ondergaan, staat bijvoorbeeld niet vermeld. Mensen met diabetes hebben daar veel last van. Onze leden delen hun frustraties, ongelijke behandeling en de onduidelijke berichten die zij rond het verlengen van hun rijbewijs krijgen. Al deze problemen bespreken we uitvoerig met het CBR.

Collectief en individueel

Deze week spraken onze belangenbehartigers met de productmanagers rijgeschiktheid en medisch van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) over individuele klachten die wij kregen over hun communicatie. De antwoorden op de vragen die we bij het CBR neerlegden volgen individueel. Het afnemen van de problemen die we als groep ervaren (zoals de wachttijd tussen aanvraag en reactie bijvoorbeeld), laten nog heel even op zich wachten, veranderingen kosten tijd.

Uitleg over beslissingen

We hebben de belofte gekregen dat de communicatie binnenkort verbetert. Onze achterban gaat uitleg krijgen over het ‘waarom’ achter beslissingen van het CBR. Dat betekent al een hele vooruitgang.

Toch nog klacht CBR?

Heb jij toch nog een klacht over de communicatie van het CBR en kom je er met hen niet uit? Mail ons je verhaal over de slechte communicatie van het CBR, als je lid bent.

Lees meer

Informatie over diabetes en je rijbewijs verlengen of aanvragen.