1 juni 2018 | Type 1 | Type 2 | Autorijden

CBR belooft beterschap procedures rijgeschiktheid

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) werkt eraan om rijgeschiktheidsverklaringen van mensen met een chronische ziekte sneller en klantvriendelijker te behandelen. Dit liet het CBR eerder deze week weten aan de NOS in reactie op klachten van automobilisten.

 

Diabetesvereniging Nederland (DVN) is al jaren met het CBR in gesprek over hun procedures, die door mensen met diabetes vaak als ‘onduidelijk en oneerlijk’ worden ervaren. Tijdens ons laatste bezoek aan het CBR, gaf zij al aan te willen werken aan een oplossing voor de problemen rond het verlengen van het rijbewijs.

Klachten

“Wij zijn blij dat het CBR nogmaals bevestigt hard aan het werk te zijn om hun dienstverlening te verbeteren. We herkennen ons erg in de verhalen van de NOS over hoge keuringkosten en trage procedures”, aldus Olof King, directeur van DVN.

King: “Ook wij kregen dezelfde soort klachten binnen via ons meldpunt over het verlengen van je rijbewijs met diabetes. Maar liefst 280 meldingen! We hopen dat deze verhalen zo snel mogelijk tot de verleden tijd behoren. We zitten er bovenop om dit voor elkaar te krijgen.” 

Wat wij doen

Het halen en verlengen van het rijbewijs kan voor mensen met diabetes erg frustrerend zijn. Denk aan extra kosten, lange wachttijd, onzekerheid over de procedure en verkeerde gegevensoverdracht. En wat dacht je van de regelgeving rond keuringen en de geldigheidsduur van het rijbewijs? Wij willen dat deze regelgeving verandert. 

Lees in ons dossier ‘Rijbewijs en het CBR’ wat wij doen en al hebben bereikt.

Lees ook