diabeteszorg

Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Brief aan informateur Schippers over eigen risico

Het eigen risico werkt bij diabetes niet zoals bedoeld. Daarom schreven we informateur Schippers een brief. We vragen haar om het eigen risico voor mensen met diabetes te bespreken bij de onderhandelingen over een nieuw kabinet.

Brief aan informateur Schippers over eigen risico

Diabeteszorg uit eigen risico

De brief is een vervolg op ons voorstel om de kosten voor diabeteszorg uit het eigen risico te halen. Belangrijkste reden is dat de financiële prikkel, die het eigen risico zou moeten zijn, bij diabetes niet werkt. Zeker 300.000 mensen met diabetes ervaren het eigen risico daarom als een onrechtvaardige kostenpost. Want of je veel of weinig gebruik maakt van zorg: het eigen risico maak je op.

Steun verwerven

Een recente ontwikkeling is dat we steun krijgen van prominente wetenschappers op het gebied van verzekeringen. Nu is het zaak ook steun te verwerven van zorgverzekeraars en politiek. Directeur Olof King: ‘We krijgen signalen dat 1 of 2 verzekeraars bereid zijn om goede afspraken te maken over beperking van het eigen risico’. Verder gaan we actief in gesprek met Kamerleden en politici om steun te verwerven voor de aanpassing van het eigen risico.

Lees ook

Terug naar het overzicht

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen