Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Beweeg met 'oog voor diabetes'

Bewegen met diabetes is voor sommige mensen best een grote stap. Sportscholen en leefstijlcoaches met het keurmerk 'oog voor diabetes' kunnen jou goed begeleiden. Ze zijn er door het hele land.

Beweeg met 'oog voor diabetes'

Wil je bewegen, maar durf je niet zo goed? Bezoek een sportschool of leefstijlcoach met het keurmerk ‘oog voor diabetes’. Diabetesvereniging Nederland heeft de teams van deze sportaanbieders getraind. Alle medewerkers weten daardoor hoe ze jou moeten begeleiden.

Aanbod

Al in veel plaatsen en regio's zijn sportscholen en leefstijlcoaches met ons keurmerk 'oog voor diabetes' actief. Er zijn nu bijna 50 sportaanbieders. Het aanbod breidt regelmatig uit.

Niks in jouw buurt?

Is er in de lijst met sportaanbieders met oog voor diabetes niks in jouw buurt? Laat jouw eigen sportschool of leefstijlcoach zich aanmelden met een mail naar onze belangenbehartiger.

Bewegen is belangrijk

De drempel om te gaan sporten of bewegen is vaak hoog. Zeker als je diabetes hebt. Want wat als je bloedglucosewaarde bijvoorbeeld ineens daalt? Of stel dat je een hypo helemaal niet herkent doordat je door het bewegen al zweet?

Toch is bewegen voor mensen met diabetes belangrijk. Je insulinegevoeligheid neemt toe, het heeft nog uren later positieve effecten op je bloedsuikerwaarden en bewegen vermindert de kans op complicaties.

Lees meer

Terug naar het overzicht

Theme picker

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen