diabeteszorg

Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Abbott presenteert resultaten onderzoek FreeStyle Libre

Je bloedglucosewaarde scannen zorgt voor een betere regulering van je diabetes en een afname van hypo’s, in vergelijking met vingerprikken. Dat blijkt uit onderzoek dat fabrikant Abbott vandaag presenteert. In het onderzoek zijn data gebruikt van meer dan 50.000 Europese gebruikers van de FreeStyle Libre.

Vaker meten

Door te scannen meet je vaker dan je met vingerprikken doet. Uit het onderzoek blijkt dat mensen gemiddeld 16 keer per dag scannen. Met die informatie kunnen ze hun bloedglucosewaarde beter monitoren en dat leidt tot een betere regulering en minder hypo’s.

Meerwaarde

"De onderzoeksresultaten van de fabrikant sluiten aan bij wetenschappelijk onderzoek dat de meerwaarde aantoont van het scannen van je bloedglucosewaarde", zegt directeur Olof King van de Diabetesvereniging. "Naast ervaringen van gebruikers en de mening van artsen gebruiken wij wetenschappelijk onderzoek om ons pleidooi voor vergoeding van innovatieve manieren van bloedglucosemonitoring te onderbouwen.”

Kwaliteit van leven

Diabetesvereniging Nederland gelooft dat innovatieve manieren van bloedglucosemonitoring de kwaliteit van leven van mensen met diabetes enorm kunnen verhogen. Op vrijdag 17 februari spreken artsen, zorgverzekeraars, overheid en de Diabetesvereniging weer over vergoeding hiervan uit het basispakket. We brengen daar opnieuw onze argumenten voor vergoeding onder de aandacht en dringen aan op snelle besluitvorming.

Meer weten?

Terug naar het overzicht

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen