Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

5 verhalen over de coronacrisis

Het coronavirus houdt ons allemaal bezig. De ruim 1,2 miljoen mensen met diabetes voelen zich extra kwetsbaar. Wij vroegen Mario, Orietta, Dana, Marcel en Stefanie hoe zij deze periode ervaren.

5 verhalen over de coronacrisis

Hoe ga je om met het coronavirus als je diabetes hebt? Veel mensen met diabetes worstelen met onzekerheid, angst en spanning. Het kan helpen om te lezen hoe anderen met de angst voor het coronavirus omgaan. Voor herkenning en tips. Daarom delen we op de verhalenpagina en op de blog van Diabetes Trefpunt verhalen van mensen met diabetes in coronatijd.

In het ziekenhuis

Acteur Mario Perton heeft sinds zijn negende diabetes type 1 en is al jaren actief voor de Sugarkidsclub. Hij kreeg alle corona-symptomen en kwam in het ziekenhuis terecht. "Door volledig ingepakte broeders werd ik naar het ziekenhuis vervoerd, het leek wel alsof in naar de maan ging. Heel beangstigend.”

Geen fijne kraamtijd

Kraamvisite werd raamvisite voor Orietta Koster en haar gezin. Zij heeft diabetes type 1, astma én is net bevallen van een zoontje. Wij vroegen haar naar haar kraamtijd in deze bijzondere periode. "Dit is niet de kraamtijd die ik voor ogen had."

Ook dit gaat voorbij

Dana Ploeger is coach en journalist en heeft diabetes type Lada. Haar helpt het om gericht informatie over corona te zoeken en niet de hele dag het nieuws te volgen. En om naar de natuur te kijken en de zon die maar blijft schijnen. "Dat geeft moed."

Preventief thuisblijven

Marcel van Kleef is busshauffeur in Brabant, heeft diabetes type 1 en zit vanwege verkoudheidsklachten sinds half maart preventief thuis. “Zolang de coronacrisis voortduurt zit ik nog thuis, daar moet ik me in schikken."

Paniek: heb ik corona?

Diabc-columnist Stefanie Rondags heeft Mody en werd eind februari ziek. Ze was doodsbang dat het corona was, de ergste scenario's schoten door haar hoofd. "Inmiddels zit ik al weken in strikte isolatie. Geen pretje, zeker niet aangezien ik alleen woon."

Samen staan we sterk

Diabetesvereniging Nederland zet zich dagelijks in voor goede zorg en een vitaal leven met diabetes. Een belangrijke taak, zeker in deze tijden van de coronacrisis. Dit bereiken we niet alleen, want samen staan we sterk. Sluit je aan, word lid en steun ons om betere diabeteszorg in Nederland mogelijk te maken!

Lees meer

DVN-dossier: coronavirus (Covid-19) en diabetes

 

 

Terug naar het overzicht

Theme picker

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen