diabeteszorg

Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

25 jaar goede zorg met Patiëntenfederatie Nederland

Al 25 jaar maakt Patiëntenfederatie Nederland zich sterk voor alle mensen die zorg nodig hebben, nu of in de toekomst. Samen met de verschillende patiëntorganisaties (waaronder Diabetesvereniging Nederland (DVN)) en de patiënt, denkt de patientenfederatie na over kwaliteit, veranderingen en vernieuwingen in de zorg en wetenschappelijk onderzoek. Zo ook voor mensen met diabetes. Dat verdient een persoonlijke felicitatie van de DVN-belangenbehartigers.

25 jaar goede zorg met Patiëntenfederatie Nederland

Als trots lid van de Patiëntenfederatie geven wij samen al 25 jaar patiënten een stem: in de spreekkamer, in de politiek, bij zorgverzekeraars en in het nieuws. Onze kernwaarden sluiten dan ook volledig bij elkaar aan: het verstevigen van de positie van patiënten en goede zorg voor iedereen.

Waardevolle projecten

Patiëntenfederatie Nederland: gefeliciteerd! Jullie vertegenwoordigen alweer 25 jaar zo’n 170 patiëntenorganisaties in Nederland bij de overheid en zorgverleners. En met succes!

Zodra het diabetes specifiek wordt gaan we samenwerken. Een heel mooi resultaat van deze samenwerking is het project ‘Samen beslissen’. Deze campagne sluit helemaal aan bij onze kerngedachte: goede zorg ontstaat als patiënt en zorgverlener met elkaar in gesprek gaan!
Ook vermelden we graag het project over het functioneren van de ketenzorg* samen met het Longfonds en de Hartenraad. dit project heeft geleid tot een advies om de samenwerking binnen de verschillende ketens te optimaliseren. Maar ook het meedenken over teksten op thuisarts.nl en het project zorginkoop vanuit patiëntenperspectief, waren waardevol.

Kom meer te weten over Patiëntenfederatie Nederland.

* Bij de behandeling van een chronische ziekte zijn verschillende zorgverleners uit verschillende disciplines betrokken. Bij ketenzorg bundelen al die zorgverleners hun krachten. Met één gezamenlijk doel: de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren.

Terug naar het overzicht

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen