Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Meldpunt preferentiebeleid kortwerkende insulines

Wat zijn jouw ervaringen? 

Op 1 januari 2021 is het preferentiebeleid kortwerkende insulines ingegaan. Dit betekent dat sommige verzekeraars nog maar 1 merk insuline vergoeden. Voor mensen met diabetes kan dit een overstap naar een andere insuline betekenen. Er zijn afspraken gemaakt dat deze overstap altijd plaatsvindt in overleg met de zorgverlener.

We horen graag jouw verhaal over de overstap! Zo kunnen we met jouw ervaringen en die van anderen gericht actie ondernemen om dit traject voor iedereen zo goed mogelijk te laten verlopen. 

Meld het via onderstaand formulier

Wanneer jij je ervaring met het preferentiebeleid kortwerkende insulines met ons wil delen vragen we je om onderstaand formulier in te vullen*. Op de melding ontvang je geen persoonlijke reactie. Op onze nieuwspagina houden wij je op de hoogte van de resultaten van het meldpunt. Voor persoonlijke vragen kan je contact opnemen met onze Ledenservice.

*uw ingevulde gegevens worden verwerkt conform de AVG.

Word lid

Word lid

Goede zorg is belangrijk bij diabetes, zeker in deze tijden! Wij blijven ons inzetten voor vergoedingen en de beschikbaarheid van goede zorg en hulpmiddelen. Dat kunnen we niet zonder je hulp. Help jij ook mee?

Steun ons

Met anderen praten over verzekering en vergoedingwant diabetes heb je niet alleen