Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Coronavirus (Covid-19) en diabetes

Het coronavirus (covid-19) houdt Nederland nog steeds in zijn greep. Vind hier het antwoord op je vragen over corona en diabetes.

Coronavirus2_736x421

Wat doet DVN?

Ook als patiëntenorganisatie zien we dat mensen in Nederland worstelen met de vragen: wat geldt voor mij? wat moet ik wel of juist niet doen? Omdat het een nieuw virus is, is het lastig om aan iedereen in elke situatie duidelijkheid te geven. Als organisatie die instaat voor de belangen van mensen met diabetes, proberen wij onze achterban zo goed mogelijk te informeren over het coronavirus. Lees meer over wat wij doen.

Voor de meest actuele stand van zaken rond het coronavirus in Nederland verwijzen wij naar de informatie van de overheid op de website van het RIVM en de website van de Rijksoverheid.

Contact

DVN is bereikbaar voor leden en niet-leden met diabetes. Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Dat kan telefonisch via onze klantenservice op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur en via e-mail. Het antwoord op een aantal veelgestelde vragen hebben we hieronder voor je verzameld.

Activiteiten

DVN activiteiten vinden langzaamaan weer doorgang. We bekijken hoe we een deel van onze activiteiten op een andere manier (online) kunnen invullen. Op deze website en onze sociale media publiceren we de meest actuele informatie over wanneer en op welke manier onze activiteiten weer kunnen plaatsvinden.

Lotgenotencontact

In deze moeilijke tijden helpt het om in contact te blijven met andere mensen met diabetes. Help anderen met je ervaringen en zorgen of krijg antwoord op je vragen. Praat online mee en bezoek ons DiabetesTrefpunt.

Vragen over diabetes en het coronavirus

Vragen over zelfmanagement en corona

Vragen over diabeteszorg en corona

Vragen over de beschikbaarheid van diabetesmedicatie en -hulpmiddelen

Word lid

Word lid

Goede zorg is belangrijk bij diabetes, zeker in deze tijden! Wij blijven ons inzetten voor vergoedingen en de beschikbaarheid van goede zorg en hulpmiddelen. Dat kunnen we niet zonder je hulp. Help jij ook mee?

Steun ons

Nieuws over het coronavirus