Word lid en maak het verschil
Word lid
Beluister nu de podcast: ‘Teachable moments benutten’

26 juni 2024

Beluister nu de podcast: ‘Teachable moments benutten’

Heeft mijn arts in de gaten dat hij nú invloed heeft op mijn leefstijl? Ziet hij mijn teachable moment op het moment dat ik dat ervaar? Wat hoort mijn zorgverlener wanneer hij tussen de regels door naar mij luistert?  

Deze vragen komen uit de column van Nancy Janssen, beleidsmedewerker belangenbehartiging bij Diabetesvereniging Nederland. Luister naar de column in de podcast ‘Teachable moments benutten’.

Wat hoor je nog meer in de podcast?

Ook in de podcast: Wat zijn teachable moments, wanneer dienen ze zich aan, en hoe ga je er mee om als zorgverlener? Luister ook naar Leefstijlapotheker Ellen Willemsen, Michelle Brust, postdoctoraal onderzoeker Health Campus Den Haag LUMC, Harriët Jager, bijzonder hoogleraar diëtetiek en transmurale voedingszorg aan het Radboud UMC en Aaron Spapens, opleider bij Springlab VU.

Alleen voor zorgverleners?

Nee zeker niet, de podcast is interessant voor iedereen die met diabetes te maken heeft. Hoe kun je als mantelzorger iemand helpen bij leefstijlverbeteringen? Hoe werkt het bij jezelf als iemand je advies geeft? Hoe kun je zelf je teachable moment hebben?

Luister hier naar de podcast

Beluister nu de podcast ‘Teachable moments benutten’

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid