Word lid en maak het verschil
Word lid
Bekijk de nieuwe update van de NDF Voedingsrichtlijn diabetes

26 juni 2024

Bekijk de nieuwe update van de NDF Voedingsrichtlijn diabetes

Goede en gezonde voeding is van groot belang voor iemand met diabetes. Een gezond voedingspatroon kan onder meer voor betere bloedglucosewaarden zorgen. En dat zorgt er dan weer voor dat je je beter voelt, maar ook dat je minder risico loopt op complicaties in de toekomst.

Hoe krijgt iedereen dezelfde goede zorg?

Maar wat is goede en gezonde voeding voor iemand met diabetes? Deze vraag moet door zorgverleners voor iedere patiënt met dezelfde mate van kennis en wetenschappelijke onderbouwing worden beantwoord. Het advies wat iemand krijgt wordt daarbij wel afgestemd op zijn of haar persoonlijke situatie. Zodat iedereen met diabetes dezelfde goede zorg krijgt. De NDF Voedingsrichtlijn diabetes is ontwikkeld om er voor te zorgen dat de voedingsadviezen die zorgprofessionals geven bij iedereen hetzelfde is en elke behandeling goed ondersteunt.

Hoe is de NDF Voedingsrichtlijn diabetes ontstaan?

De voedingsrichtlijn is gebaseerd op wetenschappelijk bewezen persoonsgerichte voedingszorg. De uitkomsten van wetenschappelijke studies en onderzoeken zijn dus de basis van de voedingsrichtlijn. De richtlijn is opgesteld door een grote werkgroep met mensen uit verschillende achtergronden, zoals voedingsdeskundigen en diëtisten, vertegenwoordigers van mensen met diabetes, zorgverleners en behandelaars.

Wat heeft Diabetesvereniging Nederland gedaan?

Diabetesvereniging Nederland is onderdeel van de werkgroep als lid van de expertgroep en als vertegenwoordiging van mensen met diabetes. De werkgroep heeft gedurende een jaar gewerkt aan de totstandkoming van de update van de Voedingsrichtlijn diabetes.

Bekijk de NDF Voedingsrichtlijn diabetes hier

De NDF Voedingsrichtlijn diabetes geeft onder meer Aanbevelingen, adviezen voor de spreekkamer en achtergrondinformatie over de aanpak en ontstaan van de Voedingsrichtlijn. De website NDF Voedingsrichtlijn diabetes is mogelijk gemaakt door een subsidie van het Diabetes Fonds en een bijdrage van Wageningen University en Research (WUR).

Wat is de NDF?
De Nederlandse Diabetes Federatie is een organisatie die mensen met diabetes, zorgverleners en onderzoekers verenigt. De federatie heeft 10 lidorganisaties. Diabetesvereniging Nederland is een van die organisaties.

Gratis e-book voedingsrichtlijn diabetes

Ontvang gratis het unieke voedingsrichtlijn diabetes e-book!

  • Gebaseerd op de NDF voedingsrichtlijn voor mensen met diabetes
  • Kies het voedingspatroon dat bij je past

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid