Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Verzekeringen rondom werk

Gezond aan het werk: dat willen we allemaal. Soms loopt dat anders dan gedacht. Bekijk de mogelijkheden om je te verzekeren als werknemer of zelfstandige met diabetes.

Ben je via je werk collectief verzekerd? Vraag je werkgever of leidinggevende eens naar de mogelijkheden van zo’n aanvullend pakket. Benadruk daarbij het voordeel van jouw optimale inzetbaarheid.

Ziektekosten

Een collectieve verzekering via je werkgever kan als je diabetes hebt voordelig zijn ten opzichte van een verzekering die je individueel afsluit. Soms wordt een behandeling ondanks de gunstige afspraken echter niet of nauwelijks vergoed. Je werkgever kan dan afspraken maken met de zorgverzekeraar over een uitbreiding van de zorg speciaal voor werknemers met diabetes.

Aanvullende zorg via een aanvullende verzekering kost niet alleen geld, maar levert je werkgever ook geld op omdat je optimaal aan het werk blijft

Arbeidsongeschiktheid bij diabetes

Het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering is voor mensen met diabetes moeilijker. Er zijn allerlei aanvullende voorwaarden en de premies zijn vaak fors hoger.

Daarom biedt Diabetesvereniging Nederland een arbeidsongeschiktheidsverzekering. In samenwerking met Omnis Financieel Adviesgroep: specialist in verzekeringen voor mensen met diabetes. Om je goed advies te geven én geld te besparen.

Inkomensverzekering

Als je langdurig arbeidsongeschikt bent, heeft dat gevolgen voor je inkomen. Om niet teveel in inkomen achteruit te gaan, kan een inkomensverzekering uitkomst bieden. Je kan deze zelf afsluiten of via je werkgever regelen.

Maar hoe weet je of de verzekering betrouwbaar is? DVN helpt je hier graag bij. Dit doen wij vanuit een samenwerking met Sucsez, een partij die we met zorg hebben geselecteerd om met je te denken. 

Word lid

Word lid

Steun DVN en word lid

Aanmelden

Met anderen praten over werkenwant diabetes heb je niet alleen