Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
 • Contact
 • Informatie voor
 • Over DVN
 • Inloggen
help mee

DVN en VGZ: hart voor zinnige zorg

We vinden het belangrijk dat mensen met diabetes een goede zorgverzekering kunnen afsluiten, zonder uitsluiting of hoge premies door hun diabetes. Leden van Diabetesvereniging Nederland (DVN) kunnen via de zorgverzekering van VGZ het programma Keer Diabetes2 Om volgen. Bij Keer Diabetes2 Om leer je meer grip te krijgen op diabetes.

Zinnige zorg

Diabetesvereniging Nederland, de patiëntenorganisatie voor iedereen met diabetes, komt op voor de belangen van mensen met diabetes. Daarbij hoort ook goede zorg, zodat jij met je diabetes voluit kan leven. Een goede zorgverzekering met oog voor diabetes draagt daaraan bij. Daarom werkt DVN samen met o.a. zorgverzekeraar VGZ aan de verbetering van zorg voor mensen met diabetes.

Keer Diabetes2 Om vergoed

DVN en VGZ willen dat mensen met diabetes regie krijgen en houden over hun leven. DVN-leden kunnen via de collectieve zorgverzekering van VGZ het programma Keer Diabetes2 Om volgen. Bij Keer Diabetes2 Om leer je meer grip te krijgen op je diabetes. In 6 maanden ga je met andere deelnemers onder begeleiding van een gespecialiseerd team (waaronder een arts, diëtist en coach) actief aan de slag met je leefstijl. Het resultaat is een leven met minder of zelfs helemaal geen medicijnen als je type 2 hebt. Arie Derksen, die al 20 jaar diabetes heeft, nam deel aan Keer Diabetes2 OmLees Arie’s verhaal.

Voordeel via het VGZ-collectief van DVN

Behalve van Keer Diabetes2 Om profiteren leden van DVN in 2022 van nog meer voordelen van de collectieve verzekering bij VGZ:

 • Altijd welkom, geen medische selectie voor aanvullende verzekering of tandverzekering
 • 4% korting op de basisverzekering, maandpremie voor leden €127,34 (Ruime Keuze) of  € 136,70 (Eigen Keuze) 
 • 10% korting op de aanvullende verzekering VGZ Zorgt Goed, Beter en Best
 • Vergoeding DVN-lidmaatschap tot maximaal €25 per jaar bij een aanvullende verzekering
 • Tot €700 vergoeding voor preventieve cursussen en trainingen waaronder die van de DiabetesSchool van DVN
 • Tot 4 uur vergoeding voor diëtetiek, zoals dieetadvisering of obesitasbehandeling
 • Tot € 500 vergoeding voor voetbehandelingen, zoals pedicure of podotherapie

Bekijk alle premies van VGZ voor 2022 in de premietabel.

Hoe krijg ik mijn lidmaatschap van
DVN vergoed
?

Succesvol veranderen

Door corona zijn we ons veel bewuster van onze eigen gezondheid. Velen van ons willen gezonder leven. Maar waar begin je? DVN en VGZ helpen je graag op weg om succesvol uw leefstijl te verbeteren. Met leuke, interessante workshops, interactieve leefstijlprogramma’s en handige interventies. Zo zorgen wij er samen voor dat jij lekker in je vel zit. 

Workshop ‘Succesvol veranderen’

Wilt u aan de slag om uw leven een positieve wending geven? Ontdek in de online workshop, aangeboden door VGZ, welke stappen u kunt zetten. En hoe u uw omgeving daarin meeneemt. U kunt de workshop op elk gewenst moment volgen. Ook als u niet bij VGZ verzekerd bent. Lees meer over de workshop.

Blijf vitaal met de oplossingen van VGZ

Wilt u meteen aan de slag om uw leefstijl te verbeteren? VGZ helpt u om beter te ontspannen en te bewegen. Of u nu bij ons verzekerd bent of niet. Met onze gratis Mindfulness App, een beweegprogramma voor thuis of een kookboek met gezonde en heerlijke gerechten. Bekijk onze oplossingen

Meer informatie over de collectieve zorgverzekering vind je op de website van VGZ
Of bel VGZ op 0900 - 07 50. Het collectiviteitsnummer is 9393.

Door dit programma voel ik me fitter dan ooit. Ik hijg niet meer als ik achter mijn kleinzoon aanren. Ik kan zelfs zonder problemen met hem een balletje trappen, heerlijk…

Arie, 73 jaar