Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Ik draag DVN een warm hart toe

Toon van Engelen (85 jaar en 59 jaar diabetes type 1) heeft een nalatenschap voor de DVN geregeld. “Ik wil dat DVN door kan gaan met het goede werk”.

"Diabetesvereniging Nederland ligt mij zeer aan het hart. Ik heb door bijscholingen veel geleerd bij DVN en met deze kennis heb ik andere mensen met diabetes kunnen helpen. Dat is heel waardevol geweest.”

Betrokken bij mensen met diabetes

Ik was 25 jaar voorzitter van DVN afdeling Eindhoven. Samen met het bestuur organiseerde ik informatieavonden, cursussen, symposia en acties voor ledenwerving. Hiermee kon ik andere mensen helpen. Een goed gevoel. Ik ontmoette veel mensen en vond het ontzettend dankbaar werk om hen bij te brengen waar ze op moesten letten voor hun diabetes. Ik deed het met heel veel plezier.

In 2000 ben ik gestopt als voorzitter. Ik was inmiddels voorzitter geworden van het kasteel Geldrop en van de kinderboerderij. Na 25 jaar was het tijd om als voorzitter bij DVN het stokje over te dragen. Maar ik blijf betrokken en altijd bereid te helpen daar en wanneer nodig.

Nalaten aan DVN

Ik heb een nalatenschap voor DVN geregeld omdat ik DVN een warm hart toe draag. Ik wil dat het goede werk door kan gaan en dat kinderen die diabetes krijgen, terecht kunnen bij DVN voor informatie. Ik weet uit ervaring dat hoe meer je weet, hoe beter je met de aandoening om kunt gaan.

Diabetes de wereld uit

Ik vind het daarnaast belangrijk dat wordt ontdekt hoe we diabetes de wereld uit kunnen helpen. De uitvinding van de kunstmatige alvleesklier en het verbeteren van pompen en insuline is prachtig. Nog belangrijker is het dat medici, immunologen en ict’ers de handen in één slaan om diabetes te beëindigen. Daar is veel geld voor nodig.

Hoe meer aandacht er is voor diabetes en hoe meer mensen betrokken zijn bij het vinden van een oplossing, hoe beter. Daarom is nalatenschap zo nodig, zo wenselijk, zo belangrijk.”

Help jij ons?

Help jij ons?

Word lid of doneer voor een beter leven met diabetes.

Word lid Doneer

Diabetes? Wij zijn er voor jou!Diabetesvereniging Nederland is er voor en door mensen met diabetes.
Word nú lid en help mee!