Goed voorbereid op vakantie

Ga je op vakantie? Bereid je goed voor. Check van tevoren welke invloed het weer op de bestemming op je diabetes kan hebben. Onderzoek waar je aan je diabeteshulpmiddelen kunt komen. Voorkom verrassingen en maak er een leuke tijd van!

Ga je naar een bestemming waar het lekker warm is? Of kouder? Let er op dat andere weersomstandigheden invloed hebben op je bloedglucosewaarden. Meet regelmatig, want meten is weten! 

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over diabetes. Lees het laatste nieuws in onze nieuwsbrief.

Voorbereiden

Vraag een extra recept aan voor je diabetesbenodigdheden en check of jouw middelen in het buitenland verkrijgbaar zijn. Merknamen kunnen in het buitenland anders zijn dan in Nederland. Zoek daarom de stofnaam van je medicijnen op of zorg voor een medische verklaring. Hier staan de stofnamen in.

In geval van nood willen fabrikanten wel eens diabeteshulpmiddelen opsturen. Verzamel voorafgaand aan je reis de internationale telefoonnummers van de fabrikanten, zodat je ze kunt bereiken.


Voorkom verrassingen en maak er een leuke tijd van!


Inpakken 

Neem in ieder geval mee op reis:

  • voldoende insuline of tabletten
  • naalden of pompmaterialen
  • recepten
  • glucagon
  • reservepen of - pomp
  • meter en voldoende teststrips
  • druivensuiker
  • medische verklaring

 

Insuline, glucagon, teststrips en insulinepompen mogen niet warm worden bewaard. Ga je naar een warme bestemming? Neem dan je medicatie mee in een koelbox of frio-tasje. Bewaar je spullen verspreid over je bagage. Mocht er iets gestolen worden, dan zit je niet meteen zonder. Controleer tenslotte de regels voor het meenemen van bijvoorbeeld medicatie in de handbagage.

Ontvang magazine Diabc

Ontvang magazine Diabc

Lees je graag ervaringen van lotgenoten? Word lid en ontvang het blad 9x per jaar in de bus!

Lees ook

Warm weer

Warm weer

Wat doet warmte met je diabetes? Lees de tips

Koud weer

Koud weer

Wat doet kou met je bloedglucosewaarden?

Vliegen

Vliegen

Waar laat je je medicatie tijdens het vliegen? Wat moet je weten?