Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Webinars

Hoe houd je controle over je diabetes en zorg je ervoor dat je een leven als iedereen kan leiden? Laat je inspireren door onze webinars! Tijdens de webinars van Diabetesvereniging Nederland geven experts je de meest actuele, wetenschappelijk onderbouwde informatie. Iedere keer over een ander onderwerp. Heel interessant en erg leerzaam!

Onze webinars zijn gratis. Je kunt ze live bijwonen of op een later tijdstip terugkijken. Kijk ook eens naar de Meet Ups die we in het land organiseren na afloop van een webinar. Daar kun je ervaringen uitwisselen en vragen stellen aan experts en/of zorgverleners. Een mooie manier om nog meer te leren over het onderwerp van de webinar.

Word lid

Blijf op de hoogte van het laatste diabetesnieuws. En ontvang praktische tips en hulp over jouw leven met diabetes.

Aanmelden

Webinars Diabetesvereniging Nederland

Meld je aan voor de volgende webinars:

22 juni - Seksualiteit en diabetes: Seksualiteit, een intiem onderwerp waar voor mensen met diabetes nog extra obstakels kunnen ontstaan. Diabetes kan zorgen voor verminderde gevoeligheid, mede door aantasting van de zenuwen. Dit kan zorgen voor onzekerheid rondom intieme contacten. Klik hier voor meer informatie of om je direct aan te melden.

•   4 juli - Hypers – Wat is een hyper? Welke factoren kunnen zorgen voor een hyper? Welke effecten heeft een hyper op het lichaam? Dit en meer komt aan bod in het webinar hypers met prof. dr. Henk Bilo. Klik hier voor meer informatie of om je direct aan te melden.

Dit jaar staan er ook webinars op de planning over slaap en rust, zwangerschap, kinderen met diabetes en zorgverzekeringen in 2024. Blijf op de hoogte via onze social media en nieuwsbrieven.

Webinars om terug te kijken:

•    Hypo’s: Prof. dr. Bastiaan de Galan neemt ons mee in de wereld van hypo’s. Wanneer is een lage bloedglucosewaarde een hypo? Hoe ontstaan ze en wat zijn de gevolgen ervan? Wat doe je als je een hypo hebt? En welke trucs zijn er om hypo’s zoveel mogelijk te voorkomen?

•    Medicatie bij diabetes type 2 : Dr. Richard IJzerman, internist in Amsterdam UMC, vertelt over de verschillende medicijnen die bij diabetes type 2 voorgeschreven kunnen worden. Ook komt de nieuwe richtlijn voor medicatie bij diabetes type 2 aan bod.  

•    Diabetes en nierziekte: Prof. dr. Eelco de Koning uit het LUMC legt uit waarom de combinatie diabetes en nierschade (diabetische nefropathie) vaak voorkomt. Ook staat hij stil bij het ontwikkelen van diabetes als je een nierziekte hebt. Bijvoorbeeld het krijgen van diabetes na een niertransplantatie: NODAT (nieuw ontstane diabetes na transplantatie). 

•    Gezonde voeding bij diabetes: krijg je de diagnose diabetes, dan volgen er al snel voedings- en leefstijladviezen. Dat geldt ook als je een nierziekte, hart- en vaatziekten of een combinatie van de drie hebt. Prof. dr. Hanno Pijl geeft bruikbare adviezen. Karen Plantinga, leefstijldiëtist en leefstijlcoach, beantwoordt vragen over voeding. 

•    Oogproblemen bij diabetes: door diabetes kunnen oogproblemen ontstaan, waardoor het zicht verslechtert. In dit webinar vertellen we over het leven met diabetes en een visuele beperking en staan we vooral stil bij de mogelijkheden die er zijn. Het webinar is georganiseerd in samenwerking met Koninklijke Visio.

Help mee

Help mee

Steun Diabetesvereniging Nederland en word nú lid

Word lid

Meer weten over een gezonde leefstijlWant er is zoveel dat je kunt doen.
NAAR VOLUIT LEVEN MET DIABETES