Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Voorlichting in het land

In Nederland hebben ruim 1 miljoen mensen diabetes. De kans dat je iemand kent die diabetes heeft, is dus best groot. Toch zijn er heel veel mensen die niet goed weten wat diabetes is. Daar wil Diabetesvereniging Nederland verandering in brengen met informatiebijeenkomsten door heel Nederland.

De vrijwilligers van DVN

De bijeenkomsten worden verzorgd door onze vrijwilligers. Diabetesvereniging Nederland traint vrijwilligers om voorlichting te kunnen geven over diabetes.

Je kunt ons ook vragen om een vrijwilliger op een door jou georganiseerde bijeenkomst een rol te laten spelen. Bijvoorbeeld op je school of je vereniging. Je kunt dan kiezen of je voorlichting wilt over diabetes type 1 of type 2 (of beide).

Neem voor meer informatie en kosten contact met ons op.

Word lid

Goede zorg is belangrijk bij diabetes. Wij zetten ons in voor ruimere vergoedingen en goede hulpmiddelen. Help jij ook mee?

Steun ons

Kom je ook naar een van onze bijeenkomsten?

DVN Meet Ups

Na afloop van een landelijk webinar organiseren onze vrijwilligers Meet Ups in verschillende steden. Daar ontmoet je mensen met diabetes bij jou in de buurt, wissel je ervaringen uit en kun je vragen stellen aan experts en/of zorgverleners. Zo leer je niet alleen meer over het onderwerp van de webinar, maar ga je ook naar huis met informatie die nuttig is voor jouw persoonlijke situatie. De Meet Ups zijn boeiende, leerzame en gezellige bijeenkomsten bij jou in de buurt die je niet wilt missen! Kijk hier voor Meet Ups bij jou in de buurt.

Diabetescafé

In ons diabetescafé ben je welkom om over diverse onderwerpen te praten die te maken hebben met diabetes. Onder leiding van onze getrainde vrijwilligers worden vragen beantwoord en ervaringen uitgewisseld. Vaak zijn er ook zorgverleners aanwezig. Het diabetescafé is gezellig en ontspannen. Dé ideale manier om je kennis over diabetes te vergroten! Vind een diabetescafé bij jou in de buurt.

Vrijwilligers ‘prikken’ bloedglucosewaarden in het land 

Op voorlichtingsbijeenkomsten zijn ook vaak DVN-vrijwilligers aanwezig om bloedglucosewaarden te meten met een vingerprik. Wil je een van onze vrijwilligers op jouw bijeenkomst bloedglucosewaarden laten prikken? Neem contact met ons op.

Word vrijwilliger

Word vrijwilliger

Help je anderen graag om voluit te leven met diabetes? Vind je het leuk om activiteiten te organiseren? Meld je dan aan als vrijwilliger!

Bekijk hier wat je kunt doen

Diabetes? Wij zijn er voor jou!Diabetesvereniging Nederland is er voor en door mensen met diabetes.
Word nú lid en help mee!