Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

JONG met diabetes

Wil je alles weten over reizen, alcohol, relaties, drugs, gadgets, rijlessen, studentenleven, solliciteren, werken of een huis kopen? En dan vooral wat dat met je diabetes doet? Of wil je graag in contact komen met andere jongeren met diabetes? Wij zijn er voor jou!

Speciaal voor jonge mensen met diabetes type 1 is JONG met diabetes opgericht. Wij organiseren activiteiten voor en door jongeren tussen de 16-30 jaar. Wij maken het je op deze manier makkelijk om leeftijdgenoten te ontmoeten die aan een half woord genoeg hebben. Die snappen wat je meemaakt en waar je soms tegenaan loopt.

JONG activiteiten

Betaalbare stedentrips naar Londen en Praag, borrels of een ski-clinic. Leuk om aan deel te nemen maar ook dé plek om ervaringen over je diabetes uit te wisselen. Als lid van de Diabetesvereniging (DVN) krijg je korting. Bekijk wat er allemaal voor je te doen is.

Informatie en tips

Internet staat vol met informatie over diabetes, maar waar vind je betrouwbare informatie over leven met diabetes type 1? Denk aan het antwoord op vragen als: wat heeft diabetes voor gevolgen voor je rijbewijs? Wat doet drugs met je bloedsuikerspiegel? Of hoe moet het met je insuline op wereldreis? Wij beantwoorden graag je vragen die je niet aan je diabetesverpleegkundige of internist kwijt kunt.

Praat mee

Praat mee en sluit je aan bij onze JONG met diabetes-Facebookgroep.

Ik vind het tof om via JONG te laten zien hoe ik mijn diabetes doe. Kijk een dagje mee!

JONG magazines

JONG heeft lef! Dat wordt wel duidelijk in onze JONG-magazines, bomvol informatie en mooie verhalen door en voor jongeren met diabetes. Als je lid bent van DVN, krijg jij ‘m ook! Daarnaast krijg je 6 keer per jaar ons ledenmagazine Diabc.

Wat is er te doen

Samen staan we sterk

Samen staan we sterk

Wij zetten ons voluit in voor goede zorg en een vitaal leven met diabetes. Een belangrijke taak, zeker in deze tijden van de coronacrisis. Dit bereiken we niet alleen, alleen samen staan we sterk. Sluit je aan en word ook lid!

Word lid

Blogs lezen over leven met diabetes?Blogs lezen over leven met diabetes?