Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Festivals

Waar moet je rekening mee houden als je diabetes hebt en je naar een festival, evenement of concert wilt? Hoe moet dat dan met je diabeteshulpmiddelen?

We vroegen dit na bij de grotere festivals en evenementenlocaties van Nederland. Denk aan Awakenings, Pinkpop, Ziggo Dome en Ahoy. Ze zijn duidelijk over hun beleid:

Medisch paspoort of medische verklaring

Zorg ervoor dat je een medisch paspoort of medische verklaring bij je hebt. Dit voorkomt een hoop gedoe en onduidelijkheid bij de ingang. Je kunt dan gewoon je diabetessetje, reservemateriaal, zoet drinken en Dextro mee naar binnen nemen.

EHBO

Er is altijd een EHBO-post op het terrein. Zorg er voor dat als je door je diabetes naar deze post moet, je vrienden aan de medewerkers vertellen dat je diabetes hebt.

Weer

Wordt het een warme dag? Neem dan een frio-tasje mee om je insuline in te bewaren. Als je insuline te heet wordt werkt het slecht. Je kunt aan het begin van het evenement ook bij de EHBO-post vragen of je je insuline mag achterlaten in een koelkast die daar mogelijk aanwezig is.
Bij koud weer moet je er juist voor zorgen dat de boel niet bevriest. Insuline doet niets meer als het bevroren is geweest. Je kunt je setje of pomp het beste dicht op je lijf dragen.

Feesten, eten, meten; I like festivals!

Evi (19)

Heb plezier

Zorg ervoor dat je vooral lol hebt, dat je goed eet en voldoende vocht binnenkrijgt. Pas op met alcohol en drugs. Vergeet niet regelmatig te meten, want als je losgaat met dansen heb je meestal minder insuline nodig. Zo verklein je de kans dat je opeens een hypo krijgt.

Informeer ook de mensen waarmee je het evenement bezoekt. Leg uit wat er kan gebeuren en wat ze dan moeten doen.

Vragen?

Twijfel je nog ergens over voorafgaand aan een bezoek aan een festival, concert of evenement? Neem dan gerust contact op met de organisator.

Natuurlijk kan je als JONG-lid voor vragen ook altijd bij DVN terecht.  

Samen staan we sterk

Samen staan we sterk

Wij zetten ons voluit in voor goede zorg en een vitaal leven met diabetes. Een belangrijke taak, zeker in deze tijden van de coronacrisis. Dit bereiken we niet alleen, alleen samen staan we sterk. Sluit je aan en word ook lid!

Word lid

Met anderen praten over diagnosewant diabetes heb je niet alleen