Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

JONG met diabetes

Speciaal voor jonge mensen met diabetes type 1 is JONG met diabetes opgericht. Wij organiseren activiteiten voor jongeren tussen de 16 en 30 jaar. Op deze manier maken we het je makkelijk om leeftijdgenoten te ontmoeten die aan een half woord genoeg hebben. Die snappen wat je meemaakt en waar je soms tegenaan loopt.

Ski-clinics bij SnowWorld, karten, webinars en borrels. Dit is een greep uit de activiteiten die wij organiseren. Leuk om aan deel te nemen, maar ook dé manier om ervaringen over je diabetes uit te wisselen. Bekijk wat er allemaal voor je te doen is.

Informatie en tips over diabetes

Wat heeft diabetes voor gevolgen voor mijn rijbewijs? Wat doet drugs met mijn bloedsuikerspiegel? Hoe moet het met mijn insuline als ik op reis ga? Zomaar wat vragen die je als jongere met diabetes kunt hebben. Internet staat vol met informatie over diabetes, maar welke informatie over leven met diabetes type 1 kun je vertrouwen? We beantwoorden graag de vragen die je niet zo snel aan je diabetesverpleegkundige of internist stelt.

Praat mee over diabetes

Praat mee en sluit je aan bij onze JONG met diabetes-Facebookgroep of ons Instagram-account @jong.metdiabetes.

Wij kunnen je hulp gebruiken!

Een groep jongeren helpt ons met het bedenken van leuke activiteiten om te organiseren. Wil je meedenken? Stuur een e-mail naar jong@dvn.nl.

Lauriëtte (25 jaar) praat in haar blog openhartig over haar diabetes. “Natuurlijk is diabetes niet altijd leuk, maar door te schrijven over alle mogelijkheden hoop ik mensen positief te inspireren.”

Wat is er te doen

Samen staan we sterk

Samen staan we sterk

Wij zetten ons voluit in voor goede zorg en een energiek leven met diabetes. Dit bereiken we niet alleen. Alleen samen staan we sterk. Sluit je aan en word ook lid!

Word lid

Blogs lezen en schrijven over leven met diabetes?Deel je ervaringen met anderen.
NAAR HET TREFPUNT