Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Diabetes voor dummies

Heb je net de diagnose diabetes gekregen en komt er veel op je af? Dat kunnen we ons als ervaringsdeskundigen helemaal voorstellen.

Na de diagnose stelt de behandelaar alles in het werk om je bloedsuikerwaarden weer terug te brengen naar gezonde waarden.

​Dit betekent meestal dat je adviezen krijgt die verandering inhouden in je leefstijl (met name voeding en beweging) of je krijgt medicatie. Veranderingen die van toepassing zijn op je verdere leven. Diabetes heeft grote invloed op het dagelijks leven, en tegelijkertijd heeft het dagelijks leven grote invloed op je diabetes.

Introductie in diabetes

Omdat de diagnose diabetes veel vragen met zich meebrengt organiseren wij introductiebijeenkomsten ‘Diabetes voor dummies’. Hier komen alle onderwerpen die te maken hebben met je diabetes aan bod. In begrijpelijke taal, door een cursusleider die spreekt uit eigen ervaring. Een mooie aanvulling op je bezoeken aan je behandelaar met ruimte voor jouw vragen.

Wat je mag verwachten?

‘Diabetes voor dummies’ is een bijeenkomst boordevol informatie en praktische tips waar je in het dagelijks leven mee aan de slag kunt.

  • Hoe ontstaat diabetes?
  • Welke verschillende vormen zijn er?
  • Waar moet je na de diagnose zoal rekening mee houden?
  • Welke behandelingsmogelijkheden en medicijnen zijn er?
  • Wat voor invloed heeft je leefstijl op je diabetes?
  • En natuurlijk: hoe ga je je diabetes inpassen in je dagelijks leven?

Dit en meer komt in vogelvlucht aan bod. Feitelijke informatie aangevuld met persoonlijke ervaringen van de cursusleider en andere mensen met diabetes, helpen je op weg met je diabetes.

Wil je meer weten over bepaalde diabetesonderwerpen in het bijzonder? Kom dan naar een van onze themabijeenkomsten over bijvoorbeeld voeding, bewegen, medicatie of zelfcontrole. Deze introductiebijeenkomst en de themabijeenkomsten kunnen los van elkaar worden gevolgd. En heb je behoefte aan meer uitgebreide informatie over diabetes? Dan is de Diabetes Inhoudelijke Cursus misschien wat voor jou.

Voor wie?

Iedereen met diabetes maar ook ouders van en partners van zijn van harte welkom bij de bijeenkomsten ‘Diabetes voor dummies’. Het aantal deelnemers aan de bijeenkomst is maximaal 20 personen.

Kosten

Leden van DVN betalen voor deze bijeenkomst een bijdrage van €10,--. Niet-leden kunnen deelnemen voor €25,--. Deze bedragen zijn inclusief koffie/thee en informatiemateriaal. Bekijk onze leveringsvoorwaarden.

Tip: Mogelijk vergoedt je zorgverzekeraar de kosten van deze bijeenkomst. Bekijk het overzicht van vergoedingen per verzekeraar of check je eigen verzekeringsvoorwaarden.

Agenda

Bekijk de agenda van de DiabetesSchool met een overzicht van de bijeenkomsten ‘Diabetes voor dummies’ Op diverse locaties in het land.

Duur

‘Diabetes voor dummies’ is een bijeenkomst van ongeveer 2,5 uur.

Contact

Vragen over deze bijeenkomsten? Bel de DiabetesSchool: 033 – 463 05 66. Of mail ons.

Ik vond de bijeenkomst echt heel bruikbaar. Het zit ‘m voor mij in de tips, bijvoorbeeld over voeding, en veel kleinigheden waar je niet aan denkt.

Ed

Niet bij jou in de buurt?

Je bent overal in het land welkom. Is er geen bijeenkomst op reisafstand van je woonplaats? Laat het ons weten!

Word lid

Word lid

Goede zorg is belangrijk bij diabetes, zeker in deze tijden! Wij blijven ons inzetten voor vergoedingen en de beschikbaarheid van goede zorg en hulpmiddelen. Dat kunnen we niet zonder je hulp. Help jij ook mee?

Steun ons

Met anderen praten over diabeteswant diabetes heb je niet alleen