Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Mijn leidinggevende leefde echt met me mee

Secretaresse Yolande Hermans ontdekte met een coach dat ze haar werk ook anders kon inrichten. Ze sprak er openhartig over met haar leidinggevende. ‘Dat hij meedacht aan oplossingen, waardeerde ik enorm.’

Na mijn diagnose zes jaar geleden ging ik meteen flink sporten en koolhydraatarm eten. Dat werkte perfect, maar ik kreeg ineens allerlei gewrichtsklachten. Mijn HbA1c steeg weer en ik moest aan de insuline.

Ik liep vast

Toen ik daar allergisch voor bleek, volgde een hele toer langs diverse dokters. Dat had nogal wat impact op mijn mentale toestand; op een gegeven moment was ik helemaal op. Vorig najaar liep het daardoor op mijn werk niet meer lekker. Ik kwam de dag niet door zonder ’s middags naar bed te gaan. Ik liep vast in de medische molen, ik was oeverloos moe en kon het niet meer zelf oppakken.

Toen trof ik gelukkig een coach van DiabetesWerkt! Met haar heb ik een zestal gesprekken gevoerd, die werden vergoed door mijn werkgever. Ik voelde me hierdoor enorm gesteund. Mijn twee leidinggevenden hebben echt met me meegeleefd en actief meegedacht aan oplossingen.

Ik voel me gezien

Door de coaching heb ik de tools gekregen om mijn werk anders in te delen. Ik heb meer inzicht in mijn stressgevoeligheid en stel minder hoge eisen aan mezelf. Ik sta weer in mijn kracht met mijn eigen talenten en capaciteiten.

Op mijn werk weten ze nu dat wanneer ik een kwartiertje later ben – als ik een lastige start heb ’s ochtends – dat dit mijn werk niet negatief beïnvloedt. Ik ben openhartiger geworden en dat helpt. Ik voel me meer gezien. Ik ben er weer.

Het verhaal van de werkgever van Yolande staat in Diabc 3, 2018: Diabetes heb je samen

Ontvang magazine Diabc

Ontvang magazine Diabc

Wil je meer weten over jouw diabetes? En lees je graag ervaringen van lotgenoten? Word lid en ontvang het blad 6x per jaar in je bus!

Word lid

Ervaringen van anderenWant diabetes heb je niet alleen.
NAAR ERVARINGEN