Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Diabetesacademie

Educatie en voorlichting helpen knelpunten die mensen met diabetes in het dagelijks leven ervaren, wegnemen. Met een speciaal aanbod van cursussen, trainingen, workshops, coachingstrajecten en andere (online) diabetesbijeenkomsten voor jou als professional, leveren wij een bijdrage aan het voluit kunnen leven met diabetes.  

Ons uitgangspunt: bieden van toepasbare kennis over de beleving van diabetes in alle omstandigheden en fasen van de ziekte. Ervaringsdeskundigheid staat hierbij centraal en maakt het aanbod uniek. Onze trainers zijn professionals en hebben zelf diabetes of hebben hier in hun leven intensief mee te maken. Educatie van de Diabetesacademie is onafhankelijk en wordt niet gefinancierd door farmaceuten. 

Speciaal voor...

Huisartsen en praktijkondersteuners

Als huisarts en praktijkondersteuner kom je bijna dagelijks in aanraking met mensen met diabetes. Je werkt volgens door de beroepsorganisatie en DVN opgestelde richtlijnen, maar patiënten vragen meer kennis en kunde dan het naleven van standaarden en protocollen. Wij stellen onze ervaringsdeskundigheid en expertise graag voor je beschikbaar.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Verpleeg- en zorginstellingen

Hoe ga je als medewerker om met mensen met diabetes? De training 'Borg je diabeteszorg' gaat daar in 2,5 uur op een praktische wijze dieper op in! Tijdens deze training is er aandacht voor signalen herkennen, complicaties, dagcurves, bloedglucosewaarden begrijpen en streefwaarden.

Het is een interactieve geaccrediteerde training (V&VN en EADV) voor 2 punten. We verzorgen trainingen op maat voor je instelling, online of, als de maatregelen dat mogelijk maken, ook op locatie. Groepsgrootte: maximaal 20 deelnemers.

Lees meer over de training 'Borg je diabeteszorg'.

Thuiszorgorganisaties

Thuiszorgmedewerkers komen bijna dagelijks in aanraking met mensen met diabetes en mogelijk ook met diabetescomplicaties. Tijdens een praktische training van 2,5 uur gaan we aan de hand van cases uit de dagelijkse praktijk en groepsopdrachten aan de slag. De volgende trainingen zijn mogelijk:

  • Training ‘Wat is diabetes?’; soorten diabetes, signalen herkennen, bloedglucosewaarden begrijpen en behandeling van deze chronische aandoening.
  • Training ‘Complicaties’ wat zijn typische diabetescomplicaties en hoe ga je hiermee om?

Beide trainingen voor thuiszorgmedewerkers zijn interactieve geaccrediteerde trainingen (V&VN en EADV) voor 2 punten. We verzorgen trainingen op maat voor je thuiszorgorganisatie. Groepsgrootte: maximaal 40 deelnemers.

Neem contact op voor meer informatie    

Sportaanbieders

Sporten is belangrijk voor iedereen. Ook voor mensen met diabetes. Bied jij als sportaanbieder (sportschool, -instituut, fysiotherapiepraktijk, healthcentrum, of personal coach) sport en beweging aan voor mensen met diabetes? Zorg dan dat je hen optimaal kunt begeleiden. Kom dan in aanmerking voor het keurmerk ‘sportaanbieder met oog voor diabetes’. Alle medewerkers krijgen een praktische cursus over diabetes. Zo weten ze precies hoe ze iemand met diabetes kunnen begeleiden en adviseren.

We verzorgen de trainingen op maat, online of indien de maatregelen dat toelaten, bij jou op locatie. Groepsgrootte: maximaal 20 deelnemers.

Lees meer over het keurmerk ‘sportaanbieder met oog voor diabetes

Werkgevers en bedrijfsartsen

Wat is diabetes precies en wat merk je in het dagelijks werk als je collega het heeft? Waar moet je rekening mee houden? Elke organisatie kan ermee te maken krijgen: werknemers die chronisch ziek zijn. Diabetes is zo’n chronische ziekte. Hoe kun je medewerkers met diabetes zo goed mogelijk helpen en begeleiden om diabetes en werk te combineren? Hoe voorkom je uitval? Voluit kunnen leven en werken met diabetes, daar gaan wij voor. Wij helpen je met al je vragen over diabetes en werk, geven advies, bieden persoonlijke begeleiding of verzorgen voorlichting voor je team of organisatie voor iedereen met en zonder diabetes.

Lees wat we voor je kunnen betekenen

Meer weten of andere vragen?

Sluit het bovenstaande aanbod niet aan op jouw persoonlijke situatie? Of heb je vragen? Neem dan contact met ons op of bel 033-4630566. We denken graag met je mee in een aanbod dat bij jou past.

Doe een gift

Doe een gift

Met jouw donatie strijden wij voor goede zorg en voluit leven voor iedereen met diabetes.

Doneer

Met anderen praten over diabeteszorgwant diabetes heb je niet alleen