Word lid

Menu

Vergoeding pedicure

Terug

Datum laatste wijziging: 24 februari 2011

Bij Diabetesvereniging Nederland (DVN) zijn diverse vragen binnengekomen over de vergoeding van pedicurebehandelingen. Het blijkt onduidelijk te zijn wanneer een behandeling wel of niet wordt vergoed. DVN heeft het voor u uitgezocht.

Vergoeding vanuit de basisverzekering

Het blijkt dat voetproblemen geclassificeerd dienen te worden volgens de simms-methode. Deze screening kan niet door een gewone pedicure gedaan worden, maar vindt plaats door een geschoolde medisch pedicure of specifiek bijgeschoolde pedicure. Vanuit de basisverzekering wordt een behandeling door een medisch pedicure alleen vergoed op basis van simms-classificatie 1 t/m 3. Classificatie 0, dat betekent een gezonde voet zonder afwijkingen, wordt niet vergoed. Deze classificatie moet op de declaratie vermeld worden anders wordt er geen vergoeding toegekend.

Een beschrijving van de classificaties vindt u op de website van ProVoet.

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

Een behandeling door een pedicure voor zogenaamd preventief onderhoud van gezonde voeten wordt soms wel gedeeltelijk of volledig vanuit een aanvullende verzekering vergoed. Kijk dit in uw eigen polis na.

Voor een actueel overzicht van vergoedingen per zorgverzekeraar kunt u terecht op de website van ProCERT.


Nieuws

Uitgelicht

Wil je weten wat diabetes nou precies is en wat er eigenlijk in het lichaam gebeurt? Geen ingewikkelde medische termen, maar "eindelijk op een begrijpelijke manier uitgelegd"? Volg de cursus Leven met diabetes van de DiabetesSchool.