Word lid

Menu

Inwendige insulinepomp: nieuwsupdate

Terug

Datum laatste wijziging: 6 juli 2017

Vorige week werd bekend dat fabrikant Medtronic gaat stoppen met de productie van de inwendige insulinepomp. Medtronic heeft nu laten weten dat de vice president van het bedrijf op korte termijn met de Diabetesvereniging in gesprek gaat over een oplossing.

Wij schreven Medtronic een brief, omdat we ons grote zorgen maken over hun beslissing. Stoppen met de productie vinden we onverantwoord, zolang er geen redelijk alternatief is.

In de media

De aankondiging van Medtronic kreeg aandacht op tv. Hart van Nederland maakte er een item over, waarin Sasha en Gerrit aan het woord komen. Zij hebben een inwendige insulinepomp. Ook onze directeur Olof King reageerde. Bekijk het filmpje.

 

 

Online reageerden veel mensen boos en geschrokken. Ook Angela schrok van het bericht: haar zusje heeft een inwendige insulinepomp. Voor haar en de andere patiënten startte Angela een petitie, om Medtronic op andere gedachten te brengen. Steun jij haar actie? Teken de petitie.

Lees ook

Gebruikers inwendige pomp in problemen door stopzetting productie


Nieuws

Uitgelicht

Wil je weten wat diabetes nou precies is en wat er eigenlijk in het lichaam gebeurt? Geen ingewikkelde medische termen, maar "eindelijk op een begrijpelijke manier uitgelegd"? Volg de cursus Leven met diabetes van de DiabetesSchool.