Word lid

Menu

Vergoeding Flash Glucose Monitoring een stap dichterbij

Terug

Datum laatste wijziging: 13 april 2017

Diabetesvereniging Nederland onderhandelt over vergoeding van Flash Glucose Monitoring (FGM) met zorgverleners, zorgverzekeraars en Zorginstituut Nederland. In de afgelopen week is een belangrijke stap gezet richting vergoeding.

De meeste betrokken partijen zijn het er in overwegende mate over eens dat FGM voor een aantal groepen mensen met diabetes voldoet aan de stand van wetenschap en praktijk. Mogelijk is wel nog aanvullend onderzoek noodzakelijk. Voldoen aan de stand van wetenschap en praktijk is heel belangrijk. Alleen dan kan het Zorginstituut een positief advies geven aan de minister over opname in het basispakket. Dit brengt de vergoeding van FGM een stap dichterbij.

Meerwaarde

Diabetesvereniging Nederland pleit voor vergoeding van FGM via de basisverzekering en blijft daarover de komende tijd onderhandelen. Alle betrokken partijen zijn inmiddels overtuigd van de meerwaarde van FGM voor een aantal groepen mensen met diabetes. Bespreekpunten zijn nog wie er precies voor in aanmerking komt en hoe dat wordt betaald. We verwachten in juni een volgende update.

Lees meer


Nieuws

Uitgelicht

Wil je weten wat diabetes nou precies is en wat er eigenlijk in het lichaam gebeurt? Geen ingewikkelde medische termen, maar "eindelijk op een begrijpelijke manier uitgelegd"? Volg de cursus Leven met diabetes van de DiabetesSchool.