Word lid

Menu

Meer info over RSS?

Nieuws

Pagina 1  2  3  4  5  >>

Zomer! Tien tips bij diabetes en warm weer

Heerlijk die zomer in Nederland! Maar het is wel erg warm deze week. Mensen met diabetes kunnen extra veel last hebben van hoge temperaturen. Tien tips, wat te doen met warm weer bij diabetes? Tip 1: drink voldoende water Drink voldoende water (1,5 tot 2 liter) met warm weer....(lees meer)

Datum laatste wijziging: 21 juni 2017

Zorgverzekeraars Nederland negeert opdracht van Tweede Kamer

De keuze voor een bloedglucosemeter maak je zelf, met je behandelaar. En er moet voldoende keuze zijn. Dat is de samenvatting van de resultaten van het overleg over diabeteshulpmiddelen, waarover minister Schippers de Tweede Kamer op 8 juni heeft geïnformeerd. We zijn blij met dit...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 10 juni 2017

Continu Glucose Monitoring breder beschikbaar in basisverzekering

Heb jij de wens om zwanger te worden, maar krijg je je HbA1c niet goed genoeg? Of heb je type 1 en last van plotselinge ernstige hypo’s of hypo-ongevoeligheid? Dan valt een continuglucosemeter (CGM) voor jou voortaan onder de verzekerde zorg. Een belangrijk resultaat, waarvoor wij ons...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 9 juni 2017

Onderzoek naar 'slimme schoenzool' om diabetische voet te voorkomen

Wat hebben fysische krachten in de schoen voor effect op de voet? Fontys Paramedische Hogeschool gaat hier de komende twee jaar onderzoek naar doen. Een intelligent schoenzooltje gaat deze krachten meten. Door het meten van druk en wrijvingskracht onder de voet kunnen onderzoekers nog...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 5 juni 2017

Ramadan en de risico's van ontregelde diabetes

Vanaf 26 mei vasten wereldwijd bijna 50 miljoen mensen met diabetes. Het vasten begint bij zonsopgang en eindigt met het ondergaan van de zon op 24 juni. In Nederland doen zo’n 70.000  moslims met diabetes mee met de ramadan. Vasten kan bij mensen met diabetes leiden tot acute...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 29 mei 2017

Adviseur van Trump beledigt mensen met diabetes

Mensen die diabetes hebben verdienen eigenlijk geen betaalbare zorgverzekering. Die uitspraak deed Mick Mulvaney, een hoge adviseur van president Trump. De uitspraak leidde in de Verenigde Staten tot veel verontwaardiging. Mulvaney zei onder meer: “De vraag is: wie is...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 18 mei 2017

'Slimme' insuline werkt pas als bloedglucose stijgt

Onderzoekers ontwikkelen een slimme insuline, die gaat werken wanneer de bloedglucosewaarde stijgt. Hoopgevend: na inspuiten levert de insuline ruim 2 dagen goede bloedglucosewaarden op. In het onderzoek aan de North Carolina State University koppelen onderzoekers insuline aan de stof...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 16 mei 2017

Pagina 1  2  3  4  5  >>

Nieuws

Uitgelicht

Wil je weten wat diabetes nou precies is en wat er eigenlijk in het lichaam gebeurt? Geen ingewikkelde medische termen, maar "eindelijk op een begrijpelijke manier uitgelegd"? Volg de cursus Leven met diabetes van de DiabetesSchool.