Word lid

Menu

Meer info over RSS?

Nieuws

Pagina 1  2  3  4  5  >>

Zomerweetje! Wat is het effect van warmte op je bloedglucosewaarden?

Hoge temperaturen in de Nederlandse zomer of op vakantie; de meeste mensen genieten daar enorm van. Maar wist je dat de warmte ook effect kan hebben op je bloedglucosewaarden? Hoe zit het ook alweer? Insuline in je lichaam Hoge temperaturen stimuleren de doorbloeding. De gespoten...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 11 augustus 2017

Van bloedglucosemeter wisselen mag alleen na instemming patiƫnt en arts

Mag jouw leverancier jou overzetten op een andere bloedglucosemeter? Zorginstituut Nederland heeft uitspraak gedaan in de langlopende discussie over het verplicht wisselen van bloedglucosemeter om economische redenen. Conclusie: het mag niet zomaar. Omzetten om economische redenen...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 2 augustus 2017

Leveringsproblemen FreeStyle Libre sensoren voorbij

De sensoren van de FreeStyle Libre worden weer geleverd binnen de normale termijn van 3-5 dagen. Fabrikant Abbott heeft ons laten weten dat ze de achterstanden in de levering hebben weggewerkt. Vorige week namen we contact op met Abbott, nadat duidelijk werd dat mensen onacceptabel lang...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 27 juli 2017

In gesprek met Medtronic over inwendige insulinepomp

Afgelopen week hebben we gesproken met het Europese management van Medtronic. Aanleiding was de aankondiging dat Medtronic in juni 2019 stopt met de productie van de inwendige insulinepomp, en onze kritiek daarop. We blijven in gesprek over een oplossing. In het gesprek hebben wij...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 21 juli 2017

Levering sensoren FreeStyle Libre vertraagd

Sensoren van de FreeStyle Libre worden met vertraging geleverd. Fabrikant Abbott heeft moeite om te voldoen aan de huidige vraag. Ons advies: houd rekening met een levertijd van 2 weken. Nadat we telefonisch en online berichten kregen van mensen die klaagden over de levering, namen we...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 18 juli 2017

Leveringsproblemen Medtronics Enlite sensoren duperen gebruikers

Fabrikant Medtronic maakt vandaag bekend dat hun Enlite sensoren voorlopig beperkt beschikbaar zijn. Zij wijten dat aan de toegenomen vraag naar deze sensoren. Vanwege de beperkte beschikbaarheid levert Medtronic alleen nog aan bestaande gebruikers. Zij kunnen wel te maken krijgen met langere...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 13 juli 2017

Inwendige insulinepomp: nieuwsupdate

Vorige week werd bekend dat fabrikant Medtronic gaat stoppen met de productie van de inwendige insulinepomp. Medtronic heeft nu laten weten dat de vice president van het bedrijf op korte termijn met de Diabetesvereniging in gesprek gaat over een oplossing. Wij schreven Medtronic een...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 6 juli 2017

Pagina 1  2  3  4  5  >>

Nieuws

Uitgelicht

Wil je weten wat diabetes nou precies is en wat er eigenlijk in het lichaam gebeurt? Geen ingewikkelde medische termen, maar "eindelijk op een begrijpelijke manier uitgelegd"? Volg de cursus Leven met diabetes van de DiabetesSchool.