Word lid

Menu

Meer info over RSS?

Nieuws

Pagina 1  2  3  4  5  >>

Controleer jij regelmatig je voeten?

Afgelopen maand was in het nieuws dat veel mensen met diabetes te lang doorlopen met wondjes aan de voeten. Wondjes die niet of niet op tijd worden behandeld. Dit blijkt uit onderzoek van arts en onderzoeker Margreet van Putten en podotherapeut Monique Janssen. Het kan gevaarlijk zijn als de...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 23 maart 2017

Minder prikken, meer meten: over CGM en FGM

Prikken en meten, dat kent iedereen met diabetes. Maar hoe vaak je ook meet, je mist altijd bepaalde info. Want als je een mooie waarde meet, ben je dan niet net op weg naar een hypo? Of ben je juist aan het stijgen? Met een continuglucosemeter (CGM) of Flash Glucose Monitoring (FGM) krijg je...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 23 maart 2017

Samen voor een beter leven met diabetes

Diabetesvereniging Nederland (DVN) en de Bas van de Goor Foundation slaan de handen ineen tijdens de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Deelname aan de NDC, een 20 weken durend wandelevenement, levert mensen met diabetes veel op. Deelnemers voelen zich gezonder, fitter en beter in hun vel, is...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 23 maart 2017

"Maatwerk kan alleen als arts patiƫnt goed kent"

Wij zetten ons in voor persoonsgerichte zorg. Met aandacht voor de mens achter de patiënt. Onze collega Eglantine is daarover geïnterviewd door Mijn Gezondheidsgids . Samen met professor Guy Rutten van het UMC Utrecht licht zij toe hoe goede zorg eruit moet zien. Een fragment...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 22 maart 2017

Maak kennis met onze ALV kandidaten!

Het begon met een oproep aan onze leden om zich beschikbaar te stellen voor de ALV. En dit zijn ze dan: de 26 kandidaten! In de verkiezingsweek van 10 tot en met 14 april kunnen DVN-leden een stem uitbrengen op de kandidaat van zijn/haar voorkeur in de eigen regio*. Elk lid ontvangt bij...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 13 maart 2017

Word jij onze collega-stagiaire?

De SugarKidsClub en JONG met diabetes bruisen van energie en organiseren dit jaar weer heel veel activiteiten voor kinderen (0 t/m 16 jaar) en jongeren (16 t/m 30 jaar). Zoek jij een leerzame stageplek voor minimaal 4 maanden? En zit jij in het 3e of 4e jaar van je HBO-opleiding?...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 9 maart 2017

Haal diabeteszorg uit het eigen risico

Heb je diabetes, dan is het betalen van je verplichte eigen risico vaste prik. Gebruik je insuline, dan ben je die € 385,- in het begin van het jaar al kwijt. Daar wil Diabetesvereniging Nederland wat aan doen: wij willen dat het eigen risico voor de diabeteszorg wordt teruggegeven....(lees meer)

Datum laatste wijziging: 3 maart 2017

Pagina 1  2  3  4  5  >>

Nieuws

Uitgelicht

Wil je weten wat diabetes nou precies is en wat er eigenlijk in het lichaam gebeurt? Geen ingewikkelde medische termen, maar "eindelijk op een begrijpelijke manier uitgelegd"? Volg de cursus Leven met diabetes van de DiabetesSchool.