Word lid en maak het verschil
Word lid
Stappenplan preferentiebeleid

Stappenplan preferentiebeleid

Het preferentiebeleid betekent dat zorgverzekeraars bepaalde medicijnen mogen aanwijzen als voorkeursmedicijnen binnen een bepaalde groep medicijnen. De zorgverzekeraar bepaalt daardoor welk medicijn vergoed wordt en welk medicijn niet.

  Het preferentiebeleid betekent dat zorgverzekeraars bepaalde medicijnen mogen aanwijzen als voorkeursmedicijnen binnen een bepaalde groep medicijnen. De zorgverzekeraar bepaalt daardoor welk medicijn vergoed wordt en welk medicijn niet. Dit beleid is bedacht om de kosten van medicijnen te beheersen. En om ervoor te zorgen dat patiënten de meest effectieve medicijnen krijgen tegen de laagste kosten.

  Waarom een preferentiebeleid?

  Het doel van het preferentiebeleid is dat er goedkopere medicijnen met dezelfde werking worden gemaakt. Ook wordt de concurrentie hoger als er meer medicijnen verkrijgbaar zijn. Hierdoor kan op de kosten van medicijnen worden bespaard.

  Wat is jouw ervaring met het preferentiebeleid?

  We lezen graag jouw ervaring met het preferentiebeleid en overstappen van insuline. Opmerkingen over het gemak of juist de moeilijkheid van de overstap, adviezen voor anderen of laten weten hoe het jou bevallen is? We zien je meldingen of opmerkingen graag in het Meldpunt preferentiebeleid.

  Hoe weet je of je moet overstappen?

  Door de stappen in het stappenplan te volgen zie je hoe het preferentiebeleid voor jou werkt.

  Stappenplan preferentiebeleid

  Het stappenplan preferentiebeleid helpt jou bepalen hoe het preferentiebeleid in jouw situatie werkt.

  Een afbeelding van de stappen die je kunt checken om te weten of je moet overstappen op een biosimilar

  Download het stappenplan preferentiebeleid insuline hier

  Deel artikel
  Meisje op slaapkamer
  Word nú lid

  Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

  Word nú lid