Menu

Apps

Heeft u een smartphone en bent u op zoek naar handige diabetesapps? Kijk dan eens op www.digitalezorggids.nl van de NPCF of op www.appwiser.nl. Zij bieden een uitgebreid overzicht van tientallen apps zoals een koolhydratenteller, diabetesdagboek, een HbA1c-calculator, een voetcontrole-app of beweeg-apps.

Apps zijn te downloaden via de diverse app-stores. Daar kunt u gratis of tegen betaling de gewenste app downloaden. Afhankelijk van uw type smartphone en het besturingssysteem dat daarop staat, kiest u een app-store. Zo is er voor iPhones en iPads de Apple App store, voor Androidtelefoons de Google Play store, voor Windows-telefoons de Phone Store en voor Blackberry de BlackBerry World store.

Tel uw koolhydraten en calorieën met Sweetbee Platemate

Krijg makkelijk inzicht in uw voeding met de Platemate voor tablet en smartphone. In plaats van grammen ziet u direct het aantal koolhydraten en calorieën van de portie dat op uw bord ligt. Ook ziet u één oogopslag wat het effect is als u meer, minder of iets anders neemt. Dit doet u door de portie op uw digitale bordje met uw vingers groter of kleiner te maken. Een ideale app voor mensen die minder hebben met tabelletjes of geen weegschaal en rekenmachine bij de hand hebben. Op de koolhydraten letten wordt op deze manier minder 'gedoe'. Een extra steuntje dus, om goed voor uw lijf te zorgen! Geen tablet of smartphone? De Platemate is ook beschikbaar voor PC. Diabetesvereniging Nederland haalde deze handige app samen met Lifescan naar Nederland. Meer informatie op de Sweetbee-website.

In ons magazine Diabc worden regelmatig apps besproken. Wilt u ook magazine Diabc ontvangen? Word dan lid van de Diabetesvereniging en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.
 Nieuws

Uitgelicht

DIABETESZORG AAN OUDEREN SCHIET TEKORT. HERKENT U DIT?

Meld het in ons MELDPUNT >