Maak kennis of word lid

Menu

Meer info over RSS?

Apps

Heeft u een smartphone of tablet en bent u op zoek naar handige diabetesapps? Er zijn verschillende diabetes apps beschikbaar via de diverse app-stores. Met zo'n app kunt u proberen meer grip te krijgen op uw diabetes!

Wanneer is mijn app betrouwbaar?

Medische apps doen vaak meer dan alleen algemene informatie geven. Een steeds groter aantal apps helpen bij het diagnostiseren, monitoren of behandelen van een bepaalde aandoening. Als dit het geval is bij uw app en de app dus duidelijk een medisch hulpmiddel is, dan zijn de meeste apps nu voorzien van een CE-keurmerk. Heeft uw app dit keurmerk niet en wilt u weten of deze app betrouwbaar is, check dan de tips van NPCF: Apps vervangen nooit de dokter.

Overzicht diabetes apps

Het laatste nieuws en een aantal apps waarvan wij weten dat onze leden er gebruik van maken delen we graag met u! Met onderstaand overzicht proberen wij niet compleet te zijn, wij delen enkele apps als ze meerwaarde kunnen bieden voor mensen met diabetes. In ons magazine Diabc bespreken wij ook regelmatig nieuwe apps. Als lid van de Diabetesvereniging blijft u zo automatisch op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

Meer apps bekijken?

Kijk dan ook eens op www.digitalezorggids.nl van de NPCF. Zij bieden een uitgebreid overzicht van tientallen apps zoals een koolhydratenteller, diabetesdagboek, een HbA1c-calculator, een voetcontrole-app of beweeg-apps.

 

Diabetische voet en schoen App

De app die u helpt met de nodige controle en informatieverstrekking bij het inlopen van uw schoenen. Ook biedt de app de mogelijkheid om een directe telefonische doorkoppeling te maken naar benodigde (para) medische specialist. De app heeft een aantal functies: - Hulp bij het...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 9 februari 2016

Sweetbee Platemate App

Tel uw koolhydraten en calorieën met Sweetbee Platemate. Krijg makkelijk inzicht in uw voeding met de Platemate voor tablet en smartphone. In plaats van grammen ziet u direct het aantal koolhydraten en calorieën van de portie dat op uw bord ligt. Ook ziet...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 5 februari 2016

Bijwerking App

Bijwerkingencentrum Lareb heeft de Bijwerking App gelanceerd. Naast het melden van bijwerkingen kunt u nieuws over bijwerkingen ontvangen. De App is geschikt voor zowel zorgverleners als patiënten. De Bijwerkingen App heeft een kort meldformulier waarmee u snel een opgetreden...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 5 februari 2016

MySugr App

MySugr probeert de vervelende zaken in het leven met diabetes iets meer kleur te geven op een stijlvolle, elegante, vernieuwde en speelse manier. Diabetes hoeft niet saai te zijn! Hun motto: geef diabetes geen kans om je leven te vergallen! Het logboek van MySugr is...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 5 februari 2016

Koolhydraatkenner App

Voor mensen met diabetes is het belangrijk te weten hoeveel koolhydraten ze consumeren. Met name bij type 1 diabetes bestaat de behandeling steeds meer uit een combinatie van kennis en technologie. Goed en succesvol gebruik van bijvoorbeeld een insulinepomp vereist ook goede kennis van...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 5 februari 2016

Helpdiabetes App

Helpdiabetes is een koolhydratenteller met Nederlandse, Engelse en Franse voedingsmiddelentabel. Geef de hoeveelheden van je maaltijd in en de applicatie berekent de totale hoeveelheid koolhydraten. Het is ook mogelijk een berekening (benadering) te doen van de nodige hoeveelheid insuline, op...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 5 februari 2016


Nieuws

Uitgelicht

Medisch gekeurd voor verlengen rijbewijs vanwege diabetes? Gaan er incidenteel zaken mis of is er een structureel probleem? Laat het ons weten via het Meldpunt rijbewijskeuringen.