Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Wat heeft MedMij met mijn PGO te maken?

Jouw gezondheidsgegevens moeten op een veilige en begrijpelijke manier bij elkaar komen. Om dat te verzekeren ontwikkelt Patiëntenfederatie Nederland samen met een groot aantal partijen MedMij. Uiteraard maakt ook Diabetesvereniging Nederland (DVN) hier onderdeel van uit.

MedMij-label_zonderpayoff_RGBgeenwit

Waarom is MedMij belangrijk?

Wij zijn groot voorstander van zelfmanagement, waarbij je zelf inzicht in je eigen gezondheidsgegevens hebt en deze kunt delen met je zorgverleners. Maar we willen ook dat dit op een verantwoorde en veilige manier gebeurt. MedMij staat daar garant voor. Alleen partijen die met PGO's werken die voldoen aan de standaard van MedMij mogen het MedMij-label voeren. 

MedMij bewaakt de distributie van jouw gezondheidsgegevens

MedMij zorgt ervoor dat iedereen die dat wil, kan beschikken over zijn gezondheidsgegevens in een zelfgekozen persoonlijke gezondheidsomgeving. Bijvoorbeeld in een app of een website. Daarvoor moet deze app of site veilig kunnen communiceren met alle plekken waar jouw informatie opgeslagen staat. Denk aan het ziekenhuis, je huisarts, diabetesverpleegkundige, diëtist en de apotheek. 

Wil je nog meer weten? Het filmpje hieronder geeft nog meer informatie over MedMij.