Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Tips om meer te bewegen bij diabetes type 2

Wil je  meer gaan bewegen? Dat is goed nieuws! Maar hoe pak je dit aan en waar moet je op letten? We helpen je op weg met een paar tips.Fietsen11-park_736x421

Tip 1: Meer bewegen is beter dan intensief sporten

Je hoeft niet meteen een marathon te rennen om goed bezig te zijn. Sterker nog, bij diabetes heeft meer bewegen meer effect dan intensief sporten.
Door elke dag een paar kleine aanpassingen te doen, kun je al meer bewegen. Op de pagina ‘Meer bewegen doe je zo bij diabetes type 2’ lees je hierover meer.

Tip 2: Pas je medicijnen aan

Als je meer gaat bewegen kan dit effect hebben op je bloedglucosewaarden. Laat je behandelaar meekijken naar het effect van bewegen op je lichaam. Als het nodig is kun je, in overleg, je medicijnen aanpassen.

Wat is er te doen?

DVN organiseert van alles. Kijk in de agenda voor leuke, leerzame activiteiten online of bij jou in de buurt.

Bekijk hier de agenda

Tip 3: Beweeg samen met anderen

Samen bewegen is zoveel leuker dan alleen. En het motiveert ook meer als je met iemand anders sport. DVN organiseert allerlei beweegactiviteiten in de regio, zoals biowalk of zwemmen. Kijk eens op onze activiteitenpagina wat er bij jou in de buurt te doen is.
Je kunt je ook aansluiten bij de Nationale Diabetes Challenge. Dat is gezellig, motiverend én leerzaam.

Tip 4: Zorg ervoor dat je veilig sport

Kies een sport die bij je past en waar jij blij van wordt. Bouw het rustig op en ontdek wat sporten doet met je lichaam. Er zijn sportscholen die zich specifiek richten op mensen met diabetes. Informeer bij jouw sportschool of ze kennis hebben over diabetes, complicaties, hypo's en hypers. Meer tips over veilig sporten lees je op de pagina ‘Bewegen met diabetes’.

Tip 5: Deel je ervaring

Op het Trefpunt van diabetes.nl kun je jouw ervaringen delen, vragen stellen en verhalen van andere mensen lezen. Misschien inspireer jij met jouw verhaal ook wel iemand om meer te gaan bewegen. Samen sta je sterker.

Steun ons met een actie

Steun ons met een actie

Geld inzamelen voor een beter leven met diabetes? Steun ons met een actie!

Kom in actie

Met anderen praten over bewegenWant diabetes heb je niet alleen.
NAAR HET TREFPUNT