Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Diabetes type 2 en glucosesensoren

Steeds meer mensen met diabetes type 2 gebruiken regelmatig een glucosesensor. José Roelands en Angela de Rooij vertellen over hun ervaring met glucosesensoren. 

Meer grip op je gezondheid?

Kijk direct hieronder de hele video van het gesprek met Angela en José.

Kijk je liever per onderwerp? Iets lager op deze pagina vind je korte video's over de verschillende onderwerpen die werden besproken.

Meer grip op je gezondheid? Bekijk hier de korte video's per onderwerp!

Hoe was de eerste ervaring van José en Angela met een glucosesensor? Hoe kwamen ze er aan? En wat ontdekten ze? Je hoort er alles over in video 1 ↓van 3.36 minuten.

Waarom is een glucosensor zo'n belangrijk hulpmiddel?

Waarom vindt José de glucosesensor zo belangrijk? En waarom draagt Angela er regelmatig een? En hoe helpt het ze om het bij 1 koekje te houden? Je hoort het in ↓ video 2 van 1.16 minuten

Waar helpt de glucosensor mee?

Wat levert een glucosesensor meer aan gegevens op dan alleen de meting van je HbA1c? En hoe helpt het bij je gesprekken met de praktijkondersteuner? Je hoort het in deze ↓ video 3 van ruim 1 minuut.

Hoe weet je of je inderdaad een hyper of hypo hebt?

Hoe vang je hypo's, hypers en schommelingen op? Hoe verklaar je een naar gevoel, hoofdpijn of trillerigheid met behulp van de glucosesensor? Hoe kun je hierop reageren met voeding en beweging? En nog veel belangrijker: hoe kun je complicaties bestrijden met hulp van een glucosesensor? Je hoort het in video ↓ 4 van ruim 2 minuten.

Waarom is nu de HbA1c eigenlijk minder interessant geworden?

Wat is Time in Range en wat is het verschil met HbA1c? Wat is eigenlijk het tekort van HbA1c? Dat zie je in ↓ video 5 van bijna een minuut waarin Angela vertelt wat ze leert als ze regelmatig een flashmeter (glucosensor) gebruikt. Wil je meer lezen over Time in Range? Lees er alles over in Time in Range bij diabetes

Hoe zie je de invloed van stress op je bloedsuikers?

Wat voor effect heeft stress? En hoe kun je dat zien in je bloedsuikerwaardes? Je hoort het in video 6 hieronder ↓ van bijna 2 minuten.

Wat kan een glucosesensor jou opleveren?

Wat heeft het meten met een glucosesensor Angela en José opgeleverd? Wat is hun winst? Waarom raden ze het iedereen aan? Wat zijn praktische voorbeelden? Je hoort het in video 7 hieronder ↓ van bijna 3 minuten.

Ook iets voor jou?

Nieuwsgierig geworden? Of benieuwd hoe het werkt? Lees er meer over op Een glucosesensor bij diabetes type 2. En bekijk ons Stappenplan voor meer inzicht in je bloedglucosewaarden met een glucosesensor.

Help mee!

Wil jij Diabetesvereniging Nederland steunen bij het vergroten van de kennis over diabetes type 2? En mee helpen bij het bereiken van een bredere vergoeding voor glucosesensoren? Je kunt ons op allerlei manieren helpen. Bijvoorbeeld door lid te worden, met een gift of door vrijwilliger van Diabetesvereniging Nederland te worden.