Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
 • Contact
 • Informatie voor
 • Over DVN
 • Inloggen
help mee

Regio Delta

De regio Delta omvat de eilanden Goeree-OverflakkeeSchouwen-DuivelandWalcherende Bevelanden en Zeeuws Vlaanderen. Bezoek een informatieve bijeenkomst over diabetes. Of kom naar een beweegactiviteit, zoals de wandelingen in de mooie natuur van Schouwen-Duiveland. Wil je liever helpen organiseren? Dat kan natuurlijk ook!

Onze activiteiten

Regio Delta organiseert verschillende activiteiten. Een aantal activiteiten komt regelmatig terug:

 • Themabijeenkomsten waarbij zorgverleners en andere specialisten je informeren over actuele onderwerpen rondom diabetes.
 • Diabetescafés: op een laagdrempelige manier leren hoe je goed voor je diabetes zorgt. En in gesprek met anderen over je ervaringen. Locaties: Goes en Middelburg.
 • Beweegactiviteiten onder de naam Delta Challenge. Zoals natuurwandelingen in samenwerking met het IVN. Ook ondersteunen we samen met Fysiotherapie Fysant in Zierikzee de Nationale Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation.

Heb jij zelf een idee voor een themabijeenkomst? Stuur ons een mailtje.

Goede diabeteszorg

Wij zetten ons in voor goede diabeteszorg in de regio. We werken samen met regionale zorgverleners, zoals de huisartsenzorggroepen en het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis.

Meld je aan als vrijwilliger

Dankzij onze vrijwilligers kunnen wij activiteiten organiseren voor mensen met diabetes. Wil je graag anderen helpen de weg in het voluit leven met diabetes te vinden? Vind je het leuk om samen met anderen één of meerdere activiteiten te organiseren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat kun je doen?

Word vrijwilliger

Of bel 033 - 463 05 66 voor meer informatie

Help jij ons?

Help jij ons?

Word lid, doneer of zet je in voor een beter leven met diabetes.

Doe mee

Wat is er te doen in de regio

Event date: 14-11-2021 20:00 - 21:00 Export event
Webinar met Robin Koops: kunstmatige alvleesklier
Franka Meijer
/ Categories: Agenda

Webinar met Robin Koops: kunstmatige alvleesklier

Dit jaar vieren we 100 jaar insulinetherapie (#100jaarinsulinetherapie). In 1921 lukt het Frederick Banting en Charles Best om insuline uit de alvleesklier van honden en kalveren te gebruiken voor mensen. Een levensreddende ontdekking waar wereldwijd aandacht voor is. Ook wij staan daar in de novembermaand uitgebreid bij stil.

Inhoud

Op Wereld Diabetes Dag gaan we tijdens ons webinar in gesprek met niemand minder dan Robin Koops! Je kent Robin als de uitvinder van de kunstmatige alvleesklier, een innovatie waar veel mensen met diabetes reikhalzend naar uitkijken. Tijdens het webinar vertelt hij – en laat hij zien – hoe de kunstmatige alvleesklier zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Natuurlijk gaat hij in op de huidige stand van zaken, wanneer de innovatie naar verwachting op de markt komt en of er al iets bekend is over vergoedingen. Tijdens het webinar deelt een tester van de kunstmatige alvleesklier zijn ervaringen. Een webinar vol boeiende info die je niet wilt missen!

Meld je aan en laat ons direct weten welke vragen je hebt.

Print
3750
Locatie:Diabetesvereniging Nederland Online
Tijdstip:20:00-21:00
Thema
 • Behandelingen
Voor wie
 • Diabetes type 1
 • Diabetes type 2
 • JONG 16-30 jr
Maand
 • November
Kosten:gratis

Met anderen praten over diabeteswant diabetes heb je niet alleen