Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee
za 2 jul 09:00

Zaterdagochtendwandeling Fryslan

Locatie:
Vlieland
Tijdstip:
9:00 - 17:00 uur
Regio:
Fryslan

Op zaterdag 2 juli gaan we een dag naar Vlieland. Velen hebben nog een goede herinnering aan de gezellige dag in oktober 2015.

De veerboot vertrekt om 9.05 uur uit Harlingen en gaat om 16.50 uur vanaf Vlieland terug. Vaartijd in ongeveer 1 uur en 35 minuten; Jelva en Olchert verzorgen deze dag. Vanaf de veerboot is het ongeveer 15  minuten lopen naar hun huis aan het eind van de Dorpsstraat. Maar voor wie wil, werpen we eerst even een blik op de gloednieuwe seniorenwijk.  De lunch is bij Jelva en Olchert thuis.

Om half 2 wandelen we door het bos. Over duin (wel een keer klimmen) en langs het strand naar het Badhuys, waar we koffie of thee aangeboden krijgen door de DVN. Terugwandelen langs de Badweg naar de Dorpsstraat vergt 25 minuten, door de Dorpsstraat is het dan nog 10 minutennaar de boot. Voor wie van het Badhuys liever de bus naar de boot neemt, die vertrekt daat om 15.27 uur, (5 minuten). Iedereen kan dan om 16.50 uur de veerboot terug halen.

Mocht er veel regen vallen, dan kan uitgeweken worden naar Museum Tromps Huys, of natuurmuseum de Noordwester met Jutterszolder, of men struint langs de winkeltjes. Neem Museumkaart, OV-kaart en/of pinpas mee.

Wie zich heeft opgegeven, krijgt dan wat uitvoeriger informatie per mail toegestuurd.

 

Men moet zelf de reis naar Vlieland regelen, consumpties op de boot zijn voor eigen rekening.

 

Men moet zich wel opgeven op het bekende adres: eppie.groenhof@icloud.com of telefoonnummer 06 308 75 395

Terug naar het overzicht